• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • volksbankProcesul de la Tribunalul Galați între Volksbank România și clienta Nicoleta Costache nu a primit nici ieri o decizie definitivă, după ce banca a depus în luna august o cerere de revizuire a deciziei din iunie. Prin această decizie, cursul CHF la care se face plata creditului a fost înghețat la un nivel cu 10% mai mare decât cel de la data acordării.

  Este a doua amânare a deciziei după depunerea concluziilor de către cele două părți. Inițial, la termenul din 30 octombrie a fost amânată pronunțarea până la data de 6 noiembrie, iar ieri aceasta a fost amânată cu încă o săptămână, până pe 13 noiembrie. Anterior, la primele trei termene de judecată a fost aprobată cererea de suspendare a executării hotărârii instanței de recurs și s-a luat act de cererea de intervenție formulată de Asociația Parakletos, condusă de Gheorghe Piperea.

  Pe 27 iunie, Tribunalul Galați a hotărât să oblige Volksbank la convertirea creditului din franci elvețieni în lei, la cursul din data acordării creditului majorat cu 10%. De asemenea, a constatat caracterul abuziv al clauzei privind comisionul de risc, redenumit comision de administrare credit și a obligat banca să plătească 32.000 de lei în contul comisionului reținut în mod abuziv.

  Decizia de la Galați este prima de acest fel din România, ea având caracter de precedent și putând schimba cursul proceselor având ca obiect denominarea creditelor în valută. Ea are la bază decizia Curții Europene de Justiție în cazul Kasler vs. OTP Bank, din anul 2013.

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top