• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • BVBFirmele care au o valoare de piață de minimum 250.000 de euro, se vor putea lista la Bursa de Valori București pe o platformă alternativă de tranzacționare, care va fi funcțională până la finalul acestui an, cu condiția să coteze cel puțin 10% din acțiuni, a anunțat miercuri directorul general al BVB, Ludwik Sobolewski.

  În acest scop, BVB a încheiat parteneriate cu Asociația Patronală a Industriei de Software și Servicii (ANIS) pentru listarea companiilor din IT și cu GEA Strategy&Consulting pentru listarea la bursă a companiilor nou înființate (start-up).

  „Am avut deja discuții cu companiile în acest sens. Misiunea Bursei este să fim pe teren, acolo unde se derulează viața reală și business-ul real. Am stabilit contactele pentru a trezi interesul proprietarilor de companii pentru listarea la bursă. Această nouă piață va fi lansată în câteva săptămâni și va reprezenta o oportunitate nouă pentru aceste companii, pentru antreprenorii interesați să-și crească afacerea în mod transparent, respectând valorile pieței de capital, „, a explicat Sobolewski.

  La rândul său, Radu Georgescu, vicepreședinte ANIS și președinte GECAD Group, a declarat că în orice moment, în România, există 10 — 20 de companii din domeniul IT care ar putea fi listate la Bursă, însă nu a precizat când estimează că va fi listată prima astfel de firmă la BVB.

  Sursa: Agerpres

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top