• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • iohannis raiffeisenPreședintele României, Klaus Iohannis, a câștigat, între 2001 și 2015, circa 320.000 de euro de la Raiffeisen Bank, suma reprezentând chiria pe care banca a plătit-o de-a lungul timpului pentru un spațiu comercial în centrul Sibiului, reiese dintr-o investigație a Rise Project.

  Spațiul cu pricina a fost obținut de șeful statului și soția sa, alături de o altă familie, printr-o revendicare cu cântec. „Una dintre cele „șase” case care figurează în declarația de avere a lui Klaus Iohannis este un spațiu comercial situat în centrul istoric al Sibiului, în apropiere de Piața Mare”, scriu jurnaliștii de la Rise Project.

  „Sumele de bani pe care soții Iohannis le-au câștigat, în ultimul deceniu și jumătate, din închirierea acestui spațiu comercial s-au ridicat la circa 320.000 de euro și au reprezentat, în această perioadă, principala sursă de venit a celor doi”, se mai arată în investigația jurnalistică.

  Vezi calcului sumei câștigate de Iohannis de la Raiffeisen Bank

  Nicolae-Balcescu-nr.-29-Sibiu-Iohannis-1024x718

  Spațiul comercial pentru care Raiffeisen Bank i-a dat lui Iohannis circa 320.000 de euro chirie (Foto: riseproject.ro)

  Potrivit Rise Project, soții Iohannis nu dețin acest spațiu comercial de unii singuri, ci în cote egale cu o altă familie, pe nume Baștea. Familiile Baștea și Iohannis au revendicat și au obținut de la stat două clădiri din centrul Sibiului, la sfârșitul anilor ’90. Spațiul închiriat băncii conduse acum de Steven van Groningen se află la parterul uneia dintre acestea

  „Cele două clădiri retrocedate se alfaseră în proprietatea statului din 1962, respectiv din 1964, când au fost naționalizate, până în 1999 – când au fost preluate de Baștea și Iohannis”, se mai arată în achetă. Cei doi „au avut succes în acțiunea lor de revendicare pretinzând că sunt succesorii celui care le deținuse înainte de naționalizare. În realitate, nu erau”, acuză autorii anchetei.

  „În baza relației care îi lega de proprietarul istoric al clădirilor, ar fi avut dreptul să revendice maximum o optime din averea lui, nu întregul – așa cum procedaseră. După ce lipsa lor de legitimitate a fost descoperită, actul care le consifințise dreptul de proprietate asupra imobilelor – un certificat de moștenitor, întocmit în 1999 – a fost anulat în justiție, în 2005. Mai mult decât atât, la mijlocul anilor 2000, ca beneficiari ilegitimi ai acestei moșteniri, Baștea și Iohannis au fost cercetați penal, fiind acuzați de uz de fals – fără să fie, în cele din urmă, trimiși în judecată”, se mai arată în ancheta Rise Project.

  În mod ciudat însă, chiar dacă certificatul de moștenitor a fost anulat în 2005, titlurile de proprietate pe care Baștea și Iohannis le-au obținut la capătul acțiunii de retrocedare din 1999 încă mai sunt, în parte, valabile, iar soții Iohannis sunt și astăzi coproprietarii spațiului comercial de pe urma căruia provine cea mai mare parte a veniturilor lor. Mai mult, veniturile obținute de la Raiffeisen Bank le-ar fi permis, potrivit anchetei, achiziționarea celorlalte imobile.

  Ancheta integral pe RiseProject.ro.

  Citește și:

  De ce nu vrea Iohannis să-i asculte pe datornicii în CHF

  Iohannis a promulgat Legea Falimentului Personal

  DEZMĂȚ BUGETAR ELECTORAL. Lefuri de 18 ori mai mari decât românii de rând, pentru demnitari, susținute de Iohannis și Oprea

  Va retrimite Iohannis Legea falimentului personal la Parlament. Piperea cere reexaminare

  Iohannis a promulgat legea PENSIILOR SPECIALE

  Iohannis, surclasat la bani de Isărescu şi Patriarhul Daniel

  Conversia creditelor şi CEC Bank, provocările sistemului bancar în mandatul lui Iohannis

  Ce zice (și ce tace) Klaus Iohannis despre sistemul financiar

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  4 Responses to Cum a câștigat Iohannis 320.000 de euro de la Raiffeisen Bank – anchetă Rise Project

  1. […] și liberă?”. Și cine să fie mai apt să patroneze lupta împotriva corupției, decât cel mai necorupt profesor meditator din țară, beneficiar de contracte semnate cu […]

  2. Petrica spune:

   Liber la castiguri! Vrei cu adevarat sa castigi bani? Vrei mai multa siguranta pentru viitorul tau? Te asteptam in cel mai dinamic program de colaborare online la domiciliu, in timpul liber! Aici ai sansa unica si serioasa de a-ti completa rapid veniturile lunare! Trebuie doar sa ne contactezi cat mai repede posibil la adresa noastra de email: stan.petrica@yahoo.com

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top