• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • SberbankSberbank este unul dintre giganţii bancari ruseşti care în acest moment se află în plină expansiune.  În 2011, Sberbank a făcut primul pas în ieşirea sa din spaţiul fostei CSI cumpărând Volksbank International. Tranzacţia a însemnat transformarea Sberbank într- un jucător la nivel european.

  Ruşii au pătit 505 milioane de euro pentru grupul austriac, dar marea surpriză a constituit-o excluderea Volksbank România din această tranzacţie.

  Pentru piaţa bancară românească ar fi însemnat o reintrare a capitalului rusesc în România, după încercarea nereuşită şi dubioasă numită Nova Bank.

  Este adevărat că gigantul Sberbank este cu totul altceva decât fosta Nova Bank, o bancă locală, insignifiantă, înfiinţată în condiţii şi pentru scopuri ce sunt neclare.

  Nu este clar de ce Sberbank nu a dorit achiziţionarea Volksbank România la pachet cu tot grupul austriac. Este adevărat că subsidiara din România are foarte multe credite neperformante căpătate în perioada de extindere agresivă din perioada boom-ului imobiliar. În plus, banca se află şi implicată în acţiuni de justiţie demarate de clienţii care au reclamat comisionele abuzive incluse în contract.

  Este posibil ca Sberbank să nu fi dorit să se implice la nivel de imagine în această poveste.

   

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  One Response to Cum a renunţat un gigant rus la România

  1. didi spune:

   asta e stire de acum 3 ani… nu vad niciun element de noutate in acest articol care vorbeste despre ceva petrecut in 2011…

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top