• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • card bancarPe măsură ce numerarul a început să lase locul tot mai mult banilor electronici, ținuți pe cardul bancar, și hoții au trecut de la furtul portofelului din buzunar la furtul datelor de pe card. Potrivit reprezentanților DIICOT, în România există multe magazine care nu au programe de protecție informatică și ai căror clienți sunt expuși în orice moment la un posibil furt al datelor de pe card.

  „La un POS cu atât mai puțin ar putea să observe că sistemul în realitate care manageriază plata, nu în sine POS-ul, este manipulat. Prin infectarea stațiilor la care sunt conectate aceste POS-uri se realizează finalmente infracțiunea de obținere a acestor date”, a declarat Ioana Albani, șeful Serviciului Cybercrime al DIICOT, pentru digi24.ro.

  Specialiştii spun că datele personale ale cumpărătorilor pot fi stocate pe un calculator sau transmise spre alte reţele printr-o conexiune de internet.

  „Ceea ce se urmărește este obținerea unui beneficiu material. Aceste date de pe banda magnetică a cardului sunt ulterior vândute. Odată, asta ar fi o manieră de a obține bani de pe urma acestor informații, sau sunt utilizate pentru efectuarea de cumpărături la alți comercianți”, a explicat reprezentanta DIICOT.

  Ce e de făcut în astfel de cazuri? Cel mai sigur ar fi să plătim cu cardul acolo unde e de așteptat ca magazinul să fie protejat împotriva unui asemenea risc (magazine mari, de regulă), și să rămânem la banii clasici atunci când cumpărăm de la magazine în care nu avem încredere.

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  One Response to Cum poți rămâne fără toți banii din cont după o banală plată cu cardul

  1. […] Marea Britanie vrea să abandoneze utilizarea banilor fizici. Datele Payments Council au arătat că plățile fără numerar primează în premieră faţă de utilizarea bancnotelor și monedelor și se așteaptă ca volumele de numerar să scadă cu 30% în următorul deceniu, scrie Money.ro. foto […]

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top