• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • ponta petrescu cotroceniDeși România a început să bage corupții după gratii, autoritățile nu reușesc să recupereze prejudiciile generate de aceștia. Situația aceasta a fost punctată recent chiar de președinte Klaus Iohannis, care a calificat drept „inacceptabilă” suma foarte mică intrată în conturile statului de la condamnați.

  Ca răspuns, Guvernul Ponta a spus că este nevoie de înființarea unei noi agenții specializate în recuperate prejudiciilor demonstrate în dosare penale. De acest lucru se ocupă astăzi Agenția Națională de Administrare Fiscală, care a avut rezultate modeste.

  Șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, afirma la bilanțul acestei instituții că din cele 310 milioane de euro – prejudicii demonstrate de procurori în dosarele de corupție – s-a recuperat doar 10% în 2014.

  Premierul Victor Ponta a subliniat că noua agenție guvernamentală va fi construită pe modelul Franței, unde a fost inființată în 2011 o organizație similară.

  Charles Duchaine, șeful agenției franceze, a declarat într-un interviu pentru Digi24 cum recuperează statul banii de la infractori.

  „Agenția există din 2011. Am creat-o pentru că din cauza dificultăților pe care le înfruntau procurorii sau judecătorii atunci când trebuia să pună bunuri sub sechestru, ei bine, renunțau să o facă. Să pui sechestru pe iahturi, pe animale sau pe case e un lucru, dar apoi trebuie să te ocupi de ele, să le gestionezi, să le conservi pe durata procedurii. Când bunurile sunt confiscate, ele trebuie vândute apoi și treaba unui magistrat nu e asta. Nu înseamnă că un magistrat nu e capabil să facă asta, pentru că un magistrat bun poate să devină un vânzător bun sau un gestionar bun, dar el are o altă meserie. Cât timp se ocupă de gestiune sau de vânzare, nu își face meseria de procuror. Era necesar să creăm o structură special pentru asta”, a declarat Duchaine.

  Aceasta a subliniat că agenția a contrbuit anul trecut cu 103 milioane de euro la bugetul statului.

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  One Response to Cum putem RECUPERA prejudiciile de la corupți – lecția franceză

  1. Maria spune:

   LUCRU PENTRU TOTI, SIMPLU SI REPEDE ! Va oferim un altfel de serviciu: puteti lucra de acasa comod si fara stres, cu program lejer si puteti castiga bani, usor.! Nu este necesara nici un fel de experienta! Oferim curs gratuit de instruire sub forma de Lectii pe email.Dorim sa colaboram cu persoane extrem de serioase si ambitioase,pentru a promova un proiect deosebit, ce vizeaza piata americana a cartilor electronice. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Alte detalii, dupa ce trimiteti textul” info ” la adresa: micadeac@yahoo.com; tel. 0746161201

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top