• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • agriculture_technology_web

  În ziua de astăzi nici tractoriştii nu mai sunt ce au fost. Cei care conduc maşini superperformante câştigă cât angajaţii bine plătiţi din bănci. Salariul mediu în bănci este de circa 4.000 de lei, dar atât este salariul minim al unui tractorist din Arad.

  Tractoriştii angajaţi în Arad au ajuns să câştige până la 14.000 de lei pe lună, cel mai mic salariu fiind de 4.000 de lei, pentru că trebuie să aibă competenşe sporite, conducând utilaje computerizate. Cei care  conduc au cunoştinţe speciale, dar şi responsabilităţi foarte mari pentru a evita avarii.

  În judeţul Arad, unde în 2014 salariul mediu era de 1.528 de lei, una dintre cele mai bine plătite meserii este cea de tractorist, pentru că de câţiva ani aceasta nu mai presupune doar manevrarea utilajului, ci şi cunoştinţe speciale, în condiţiile în care noile echipamente folosite în agricultură sunt computerizate,

  Tractoriştii câştigă de la 3.000 de lei pe lună, dacă lucrează pe utilaje vechi, până la 14.000 de lei pe lună, dacă operează combine sau alte utilaje agricole computerizate.

  Managerul Combinatului Agroindustrial Curtici (CAI), Dimitrie Muscă, spune că aproape toate utilajele au fost schimbate în ultimii ani, investiţiile ajungând la 10 milioane de euro. Astfel, unele combine costă 400.000 – 500.000 de euro, motiv pentru care cei care le operează sunt plătiţi foarte bine.

  ”Nu poţi da pe mâna unui om un echipament atât de scump fără să nu-l plăteşti pe măsură. Responsabilităţile sunt foarte mari, dar aceşti angajaţi au şi cunoştinţe speciale. Sunt adevăraţi profesionişti, care pot opera utilaje complet computerizate. E greu să-i mai numim în ziua de astăzi tractorişti”, a declarat Muscă, care conduce cel mai mare combinat agricol din vestul ţării.

  El spune că salariul mediu încasat de către cei 40 de tractorişti pe care îi are este de 6.000 de lei, însă sunt câţiva angajaţi care câştigă 12.000 – 14.000 de lei. Cel mai mic salariu este câştigat de tractorişti care operează utilaje mai puţin scumpe, ei primind în mână în fiecare lună 4.000 de lei.

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top