• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • dd

  La dezbaterea de la BNR provocată de lansarea cărţii sale, Marele impas în Europa, Daniel Dăianu, membru CA, a făcut câteva afirmaţii surprinzătoare.

  Criza financiară a necesitat luarea unor decizii, inclusiv legate de salvarea băncilor. Rezerva Federală a injectat sume enorme de bani pentru salvarea băncilor americane dar şi a celor europene cu expunere prea importantă pe piaţa americană.

  În America, FED-ul a acţionat concret pentru salvarea băncilor evitând un melting down al sistemului. Bernanke şi Paulson(şef al Trezoreriei n.r) au fost cei care au luat deciziile, a spus Dăianu.

  Acesta a continuat dezvăluind că în cazul crizelor nu politicienii sunt cei care iau decizii neavând cunoştinţele necesare.

  Miniştrii de finanţe şi guvernatorii decid, politicienii sunt ignoranţi, a spus Dăianu, contrazis ulterior de Florin Cîţu care a spus că FED-ul trebuia să lase băncile să se descurce.

  Planul de salvare al FED-ului în SUA a prevăzut punerea la dispoziţia băncilor a unei sume colosale de 3.300 de miliarde de dolari.

  Sute de miliarde s-au dus către bănci europene prea importante pentru expunerea lor pe piaţa americană.

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top