• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • ds

  Un număr de  șase bănci care au acordat credite în franci elvețieni au primit, după data de 15 ianuarie 2015, 4.632 de solicitări din partea clienților pentru conversie, restructurare sau reducerea costurilor pentru creditele în monedă elvețiană, însă numărul clienților care au beneficiat de facilități pentru aceste credite se ridică la 6.361, potrivit datelor Băncii Naționale a României

  Datele BNR referitoare la numărul clienților care au obținut conversia, restructurarea sau reduceri de costuri pentru creditele în franci includ și operațiunile desfășurate în baza ofertelor proprii ale băncilor, respectiv reducerile de dobânzi, de marje, discount-urile pentru cursul de schimb sau alte măsuri de reducerea a ratelor lunare.
  Până în data de 15 ianuarie 2015, băncile respective au primit peste 23.000 de astfel de solicitări, din care au fost soluționate mai mult de 22.000, potrivit datelor băncii centrale.
  Numărul de cereri de conversie a creditelor în franci depuse la bănci după data de 15 ianuarie, când Banca centrală a Elveției a eliminat pragul de apreciere pentru franc în raport cu euro, de 1,2, ceea ce a determinat aprecierea puternică a francului în fața principalelor valute, dar și în fața leului, este mic, raportat la numărul total de debitori în franci înregistrați la băncile din România, de aproximativ 75.000.
  Majoritatea clienților s-au constituit în grupuri colective și solicită conversia tuturor creditelor din valută în lei la cursul din momentul acordării creditului sau la cursul istoric plus maxim 20%, prin adoptarea unui act normativ în acest sens sau prin acționarea în instanță a băncilor în procese colective. De asemenea, clienții solicită conversia creditelor fără costuri suplimentare pentru debitori.
  Cifrele par să prezinte o situaţie cepare a fi rezolvată de către bănci. Totuţi, aceste cifre par mai degrabă un cântec de sirenă menit să liniştească opinia publică. Clienţii CHF suntîn continuare nemulţumiţi şi sâau constituit întrâun Grup de Negociere cu Băncile.

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  One Response to Dan Suciu, ex-Digi24, acum la BNR, cântec de sirenă: 4.632 de clienţi au cerut conversia în ultima lună. Dar la ce costuri?

  1. lache spune:

   astia vorbesc ca sa si justifice salariile!
   chiar alta ocupatie nu au?

   ori ne cred asa de dobitoci, oare???

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top