• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • Florin Dănescu, preşedintele executiv al ARB, a explicat la un seminar pe teme financiare faptul că rata creditelor neperformante a dus la o lipsă de încredere.

  arbDirecționarea banilor în creditare este afectată de lipsa de încredere în condițiile în care, până acum, 1 leu din 5 lei acordați ca și credit nu s-a mai întors. Băncile procedează la eliminarea din bilanț a creditelor neperformante (write off) pentru care nu există așteptări rezonabile de recuperare, dar care sunt integral provizionate. În acest context, considerăm că ar trebui evitată orice propunere legislativă care ar afecta disciplina de creditare și unde aplicabilitatea legii depinde de buna credință, mai ales acum când economia are nevoie de stabilitatea sistemului bancar și de resurse pentru creditare. „Opinia” unora de genul „lasă că băncile au bani, au de unde să plătească” ar trebui abandonată”, a mai spus Florin Dănescu.

  În România, ponderea populației nebancarizate este de 52,3%, față de 0,6% în Austria, 0,8% în Germania și 1,3% în Franța, precizează  un raport publicat de Autoritatea Bancară Europeană, conform Agerpres.

   

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top