• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • dd

  BNR ar putea continua reducerea dobânzii de referinţă la un minim record.  Totuşi măsuri luate nu vor fi dramatice, a precizat Daniel Dăianu, membru neexecutiv în Consiliul de Administraţie al BNR, conform Bloomberg. 

  La debutul lunii noiembrie, BNR a micşorat dobânda de referinţă  până la 2,75%.

  ‘Există spaţiul necesar pentru a continua să reducem dobânda de politică monetară dar nu o vom face într-un mod dramatic’, a spus Daniel Dăianu, precizând însă că aceasta este opinia sa personală. ‘Decizia de a nu reduce dobânda cu 50 de puncte de bază a fost determinată de opinia că ar trebui să lăsăm spaţiul de manevră necesar pentru viitor. Astfel încât nu sunt singurul care crede acest lucru’, a spus Dăianu.

  Următoarea reuniune pe această temă de la BNR va avea loc în data de 7 ianuarie.

  ‘Vestea bună este că mediul de inflaţie scăzută ne permite să continuăm planul de relaxare monetară. Chiar dacă nu vom mai reduce dobânda de bază avem rezervele minime obligatorii. Avem spaţiul de manevră în ceea ce priveşte politica monetară şi nu suntem blocaţi cum sunt alte bănci centrale’, preciza la începutul acestei luni guvernatorul BNR, Mugur Isărescu.

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top