• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • Cristian SimaCristian Sima, supranumit de presă ”brokerul fugar” după ce, în 2012, a pierdut banii mai multor clienți high-profile și apoi a fugit din țară, s-ar fi apucat din nou de tranzacționare, potrivit propriilor afirmații. Mai mult decât atât, Sima pretinde că ar fi câștigat o sumă impresionantă de bani încă din prima zi.

  Fostul președinte al Bursei din Sibiu a anunțat că va posta și pe Facebook, în timp real, tranzacțiile pe care le face. Lucru pe care l-a și făcut, postând un șir lung de tranzacții pe care, în lipsa unor dovezi palpabile, fiecare poate să creadă sau nu că le-a făcut.

  Urmărit de pe margine de câteva zeci de admiratori, cârcotași sau pur și simplu curioși, Sima și-a manifestat convingerea că în primele zile ale anului 2015 ”China va ceda”, iar asta va duce la o scădere bruscă a acțiunilor de pe toate bursele din lume. Mai mult, până în iunie 2015 euro va ajunge la paritate cu dolarul, dacă e să ne luăm după intuiția sa.

  La finalul zilei, după o listă interminabilă de tranzacții, dintre care o parte au fost făcute la prețuri la care indicii respectivi nu au ajuns în cursul zilei de ieri (se poate, însă, să fi tastat greșit cifrele), Cristian Sima le-a comunicat fanilor adunați pe margine și profitul zilei: 100.000 de franci elvețieni, la o sumă inițială invetită de 500.000 de franci.

  Are timp să își ironizeze păgubiții

  Nu ar fi investit însă banii săi, ci pe cei ai unei bănci, iar la final 30% din profit îi rămân lui și 70% băncii. Mai mult decât atât, Sima spune că ar fi investit banii acelei bănci cu un levier de 1000/1, ceea ce presupune un risc enorm, iar la orice mișcare de preț nefavorabilă poate duce la pierderea întregii sume de bani investite. Greu de crezut că ar exista vreo bancă dispusă să dea cuiva bani în aceste condiții.

  Printre tranzacțiile postate pe Facebook și sfaturile date celor dispuși să îl asculte, brokerul a găsit timp să îl persifleze și pe cel mai important dintre păgubiții săi de acum doi ani, actualul viceguvernator BNR Daniel Dăianu. ”Nu e pentru cei fără sânge și mațe, e un risc enorm, când joci derivate la bursă fii sigur că ești dispus să pierzi tot, asta știa și Dăianu”, și”nu joc pe acțiuni românești never ever, niciodată nu am făcut-o, prea multe escrocherii, alea sunt pentru Mișu Negrițoiu și Dăianu”, a comentat Cristian Sima despre cel care a avut naivitatea să-i încredințeze 300.000 de euro pentru a-i tranzacționa.

  Dacă a câștigat în realitate 100.000 de franci elvețieni, e greu de spus. Probabilitatea cea mai mare, având în vedere condițiile în care spune că ar fi tranzacționat, e să fie doar o minciună, însă realitatea e relativă, în funcție de ochii prin care e văzută. După numărul de comentarii admirative strânse, Sima ar putea înființa și mâine un FNI, la care ar strânge mai mulți bani decât a reușit la vremea lui Vântu.

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  2 Responses to Daniel Dăianu, se aude? Sima a revenit pe bursă și a câștigat 100.000 CHF în prima zi

  1. dDevil spune:

   Nu prea intelegeti voi mult despre bursa si derivate in general!

  2. costel spune:

   Nu Sima trebuie blamat ci Daniel Daianu.Doctor in economie,profesor universitar,ministru de finante,vice-guvernator BNR,sa ai nevoie de serviciile unui interpus pentru afacerile tale economico-banesti????Culmea!!!Prin actiunea sa de a-l angaja pe Sima,Daianu si-a declarat incompetenta!!!Iar statul roman il numeste vice-guvernator BNR?????Uluitor!!!!Intr-o alta tara Daianu nu gasea serviciu nici ca sa tina contabilitatea unei asociatii de proprietari,iar in Romania este PROMOVAT!!!!!!Ce incredere poti sa ai intr-un economist,care nici banii lui nu si-i poate administra??!!

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top