• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • zamfir pipereaIniţiatorul legii dării în plată, deputatul PNL Daniel Zamfir, a remis un comunicat de presă în care spune că mărirea avansului de către unele bănci la creditele ipotecare nu are la bază dezbaterile privind legea dării în plată. Zamfir precizează că legea bail-in-ului ar fi generat aceste măsuri ale băncilor.

  Zamfir aduce ca argument declaraţiile lui Bogdan Olteanu, viceguvernator BNR.

  În timpul emisiunii „După 20 de ani”, de la Pro TV, același domn Olteanu a recunoscut ca NU din cauza Legii dării în plată vor mări băncile comerciale avansul, ci din cauza Legii Bail-in. Această lege e implementarea unei directive europene, ce a intrat in vigoare la 1 ianuarie 2016 și care prevede că băncile pot confisca depozitele clienților de peste 100.000 euro pentru a evita intrarea băncii în faliment.
  Avem așadar o nouă dovadă a șantajului exercitat de mediul bancar, în frunte, într-un mod cu totul regretabil, cu Banca Națională. Încă de la inițierea acestei legi, Banca Națională a condus ostilitățile, anunțând cele mai groaznice scenarii: o bancă urma să intre în faliment și să mai tragă alte trei bănci după ea, Legea reprezenta un risc sistemic pentru domeniul bancar, plecarea investitorilor din România etc. Pe parcursul adoptării Legii, ușor-ușor reprezentanții BNR au renunțat la aceste sperietori. Ieri dl Olteanu a eliminat-o și pe aceasta din urmă”, susţine deputatul PNL Daniel Zamfir .

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  One Response to Daniel Zamfir: Nu din cauza legii dării în plată vor mări băncile avansul

  1. cetatean spune:

   BNR-ul in aceste zile este precum sistemul comunist in decembrie 1989! BNR in frunte cu d-l Mugur Isarescu, minte si dezinformeaza precum Ceausescu in decembrie 1989. Ceausescu numea, in decembrie 1989 pe cei care nu au mai suportat sistemul comunist si au avut curajul sa se revolte la Timisoara, HULIGANI! Azi, dupa 26 de ani, un personaj care ar trebui sa devina, de trista amintire, si anume, d-l Mugur Isarescu, vine si numeste pe romanii care nu mai suporta povara ratelor ce i-au redus la statutul de sclavi: gogomani, haiduci, si oameni fara de lege care se joaca cu focul…Domnule Isarescu, aflati ca fiii si fiicele ‘huliganilor’ care l-au dat jos pe Ceausescu, si au devenit azi in tara lor sclavi pe viata, ei bine, aceasta generatie a fiilor ‘huliganilor’ din 1989, are sa va trimita si pe dumneavoastra acolo unde va este locul….la un loc ‘racoros’…Nu ignorati starea de spirit a celor prosti pe care i-ati jecmanit fara scrupule….sunt prosti…dar sunt multi…sunt chiar foarte multi….

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top