• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • Zamfir_Daniel_CatalinDeputatul liberal Daniel Zamfir consideră că Guvernul și Banca Națională a României ar trebui să reacționeze în contextul în care Consiliul Superior al Magistraturii a concluzionat că șeful Raiffeisen Bank și al Consiliului Patronatelor Bancare din România (CPBR), a încălcat independența sistemului judiciar.

  CSM s-a referit la unele comentarii pe care Van Groningen l-a făcut despre deciziile luate de judecători în litigiile dintre bănci și consumatori în cazul împrumuturilor în monedă străină.

  „Astfel, în raportul Inspecției Judiciare se precizează că domnul Steven van Groningen prin afirmațiile sale încalcă limitele libertății de exprimare în raport cu activitatea magistraților, cu consecința afectării independenței și imparțialității sistemului judiciar în ansamblul său, constituind totodată o formă de presiune asupra acestora, în contextul în care Înalta Curte de Casație și Justiție urmează să se pronunțe într-o speță în legătură cu o serie de cauze aflate.pe rolul instanțelor.

  Cu alte cuvinte CSM-ul a sancționat în mod public afirmațiile defăimătoare ale Președintelui Consiliului Patronatelor Bancare din România, entitate care reunește mai multe bănci comerciale din România.

  Salut decizia plenului CSM de marți, 23 august, iar pe această cale solicit de urgență Guvernului și Băncii Naționale a României să ia atitudine în mod public față de declarațiile domnului Steven van Groningen și să se delimiteze de astfel de practici care creează un precedent periculos și afectează în mod direct întreg sistemul judiciar, consecința unor astfel de declarații fiind influențarea deciziilor magistraților”, precizează Zamfir.

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  One Response to Daniel Zamfir (PNL): Guvernul și BNR trebuie să ia atitudine în cazul șefului Raiffeisen Bank

  1. Margie spune:

   oh, maybe i di;#&n8217dt do a proper analysis. what do you think ‘jew cash money team’ means then? do you think she’s a novice at raising money and that’s how she got the jewish outreach liason position? fresh off the boat huh? hmm

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top