• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • Senatorul Daniel Zamfir a anunțat pe Facebook că senatorii din comisiile reunite juridică, economică și de buget au votat legile ”împotriva cămătăriei” care limtează dobânzile pentru imobiliare care pot fi practicate de instituțiile bancare și cele non-bancare.

  ”Dobânda maxima pentru creditele ipotecare nu poate poate depăși:
  1.de mai mult de 2,5 ori dobânda legală în cazul creditelor ipotecare sau imobiliare.Cum dobânda legală e astăzi 2,25, s-ar ajunge la un maxim de 5,62% Rezonabil, nu? E ca în țările europene.
  2. 18% pe an, in cazul creditelor de consum. Deci, IFN-urile nu mai pot percepe dobânzi de 9000%”, scrie Zamfir.

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  3 Responses to Daniel Zamfir (PNL), proiect adoptat de senatorii din comisii: Limitarea dobânzilor la creditele ipotecare sau imobiliare

  1. […] Comisiile de buget, economică şi juridică din Senat au acordat marţi raport de admitere cu amendamente unei propuneri legislative care modifică OG 13/2011, astfel încât dobânda pentru creditele ipotecare nu va depăşi de 2,5 ori dobânda de referinţă a BNR. Proiectul este inițiat de senatorul Daniel Zamfir. […]

  2. […] membre aplică plafoane asupra dobânzilor contractuale de stipulat în contracte de credit • Daniel Zamfir (PNL), proiect adoptat de senatorii din comisii: Limitarea dobânzilor la creditele i… • Banca Europeană de Investiții, finanțări de peste 13 miliarde euro în România • […]

  3. Gheorghe spune:

   Stimate domn Zamfir ….. va rog sa ne spuneti si noua ce inseamna DAE ca din cate observam cred ca sunteti cu totul pe dinafara. Haideti sa va explicam ca sa intelegeti ca ati inebunit lumea cu DAE de 9000%.
   Daca va cazati o noapte la un hotel costul mediu este sa zicem aproxmativ 200 lei. Asta inseamna ca intr-un an ar trebuie sa achitati 72.000 lei si aici e pe bune.
   Daca aveti un credit cu un DAE de 4.100% pe an la un credit de 2.000 lei -pe 30 zile asta inseamna aprox.432% dobanda pe an, iar daca nu se plateste la scadenta se percepe aceeasi dobanda.
   Ok, acum stimate domn stiai ca prin OG52/2016 dobanda penalizatoare nu poate depasi mai mult cu 3% dobanda curenta pe an, precum si ‘”în toate cazurile, cuantumul dobânzilor penalizatoare nu trebuie să depăşească principalul restant”.
   De asemenea se face referire la o realitate existenta in piata bancara externa si veniti sa plafonati inclusiv dobanzile institutiilor financiare nebancare pentru care nivelul de dobanzi este cu totul diferit….
   Va rugam sa consultati analistii financiari din BNR inainte sa votati toti ca primarii …… Dincolo de initiativa pe care dvs. o considerati foarte buna aveti lacune enorme de ce inseamna industria bancara ……va atrag atebtia ca demersurile dvs. nu aduc nimic bun pe piata financiara si va atrage un colaps financiar bancar ….. Ne dorim si noi salarii ca afara dar la productivitate suntem departe de nivelul unui salariat din vest…. ne dorim dobanzi la credite similare tarilor din vest dar stiti cati clienti ramburseaza creditele la scadenta ….. aste reprezinta costuri domnule Zamfir ….. daca ai impresia ca vei transforma bancile si institutiile financiare nebancare in institutii de ajutor reciproc te inseli ……. cu tot respectul dar atat incompeenta la acest nivel este inadmisibil.

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top