• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • Senatorul PNL Daniel Zamfir a venit cu precizări pe marginea proiectelor votate în comisiile din Senat pe tema Legii leasing-ului și a prevederilor privind eliminarea titlului executoriu la contractele de credit pentru consumatori.

  ”1. La legea leasing-ului am modificat articolul care reglementează situația în care Utilizatorul bunului nu mai poate plati rata. După 3 luni de neplata, se va preda bunul societății de leasing, iar utilizatorul are la dispoziție 30 de zile sa valorifice singur bunul, iar din valorificarea lui sa achite datoria restanta. Daca din valorificare nu se acoperă suma restanta, utilizatorul va completa din surse proprii diferența. Daca se obține o suma mai mare, se achită integral datorita către societatea de leasing, iar restul îl păstrează.
  2. La eliminarea titlului executoriu la contractele de credit pentru consumatori, am decis ca pentru instituirea unui titlu executoriu asupra unei creanțe comerciale, adică suma de bani restanta, banca sau recuperatorul sa probeze in instanță că acea creanța e certa și nu cum se întâmplă astăzi când debitorul trebuie sa conteste el executarea cu costuri uriașe, bineînțeles, sa infirme valoarea creanței, care nu de puține ori include clauze abuzive și dobânzi nejustificate.Adică, trebuie sa dovedească recuperatorul in fața instanței că acea creanța este certă, nu debitorul că e umflata. E similar cu principiul: sa dovedească acuzatorul vinovăția, nu acuzatul sa-si probeze nevinovăția.
  Titlul executoriu asupra unui bun ipotecat, categoric rămâne nealterat”, a scris Zamfir pe Facebook.

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  One Response to Daniel Zamfir, precizări despre eliminarea titlului executoriu la contractele de credit, legea leasing-uluiâ

  1. cosmina spune:

   Adica dl. Zamfir sa te duci la instanta sa ceri formula executorie la un contract, iar dupa ce o primesti sa te duci la executor care sa incuviinteze din nou titlul executoriu pentru punerea in executare. Deci pe cine ajutamm dl. Zamfir … pe avocati gen Piperea ca trebuie depus acelasi document la instanta de doua ori si sa inmultim birocratia. Debitorul are posibilitatea sa conteste contractul de credit la data la care se solicita incuviintarea unei executari silite… Care este ideea sa dublam numarul dosarelor …. ca sa castige niste avocati ca se depun la instanta de 2 ori un dosar si se lungeste perioada de recuperare a bunului. Adica uite asa o sa mai creasca un pic dobanda la credite ca tocmai ingreunati activitatea de recuperare a bancilor …. Va felicit pentru incompetenta de care dati dovada si interesele meschine care sunt inspatele dvs. Asa cum ziceati dvs. eu nu m pricep dar intreb altii care stiu …. aeti parul grizonat dar sunteti blond toata ziua…..

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top