• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • Janet Yellen, președinte FED

  Janet Yellen, președinte FED

  Persoanele care au împrumuturi în dolari americani așteaptă, astăzi și mâine, cu sufletul la gură, deciziile de politică monetară ale băncii centrale a SUA – FED, mai ales după ce, de câteva săptămâni, leul s-a depreciat masiv în raport cu dolarul. Din fericire pentru sistemul bancar, însă, creditele în USD au o pondere foarte mică în comparație cu cele în euro sau franci elvețieni, de doar 0,5% din totalul împrumuturilor în valută.

  Din America se așteaptă vești cu privire la creșterea dobânzii de politică monetară, decizie în așteptarea căreia dolarul s-a apreciat foarte mult în raport cu euro și cu monedele dependente de acesta, ajungând aproape la egalitate. Ar fi prima creștere a dobânzii cheie de către FED, după aproape un deceniu în care indicatorul s-a situat foarte aproape de zero, în încercarea de relansare a economiei SUA.

  Primele decizii de politică monetară ar putea fi anunțate, în această seară, de președintele FED, Janet Yellen, alături de previziunile specialiștilor băncii centrale americane pentru economie. De asemenea, Yellen va susține o conferință de presă la finalul reuniunii de două zile a FED.

  Majoritatea analiștilor intervievați de Bloomberg au declarat că se așteaptă la o creștere a dobânzii de politică monetară. Procentul și calendarul de creștere însă depind foarte mult de semnalele de revenire date de economia americană, consideră specialiștii, care atrag atenția că prăbușirea prețului petrolului și aprecierea masivă a dolarului față de celelalte valute, mai ales față de euro, ar putea face ca ținta de inflație de 2% să fie foarte greu de atins.

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top