• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • volksbank

  Tribunalul de la Galaţi a respins contestaţia Volksbank dând încă o dată câştig clientei prin decizia de conversie a creditului CHF în lei la cursul istoric +10% dar nu a închis definitiv conflitul de interese bancă-client.

  fb

  Mai exact, instanţa a lăsat o portiţă liberă pentru bancă, lucru pe care Volksbank se pare că îl va specula conform declaraţiilor avocatului prezentate de Paginadebănci.ro.

  Concret, instanţa nu a precizat în decizia judecătorească care va fi şi dobânda la care se va plăti creditul. Lucru care a dus la o nouă dispută în această chestiune a conversiei creditelor CHF.

  Avocatul băncii, Stan Târnoveanu, susţine că dobânda este cea istorică la lei, şi este dublă, ori avocaţii consumatorilor au militat pentru dobânda de la CHF.

  Te intorci la cursul din 2008, la dobanda la leu din 2008, care este dubla. Nu poti sa concepi o valuta, alta decat CHF, si dobanda la CHF, a spus Târnoveanu.

  Avocaţii consumatorilor spun altceva

  Nu s-a pus sub nici o forma in discutie costul creditului, costul este acelasi, e dobanda de atunci.Nu se poate altfel, ca contractul nu s-a modificat din punctul acesta de vedere, a spus avocatul Gheorghe Piperea.

  Nu este clar de ce instanţa nu a specificat costul creditului dar este clar că fiecare parte va interpreta acest text în formula proprie.

  Pentru sistemul bancar aplicarea dobânzilor istorice ar putea recupera o parte din minusurile pe care le vor înregistra în cazul unor decizii favorabile clienţilor dar nu se ştie dacă aceştia vor fi de acord, fiind posibile noi confruntări pe această temă, inclusiv în cazul dosarului de la Galaţi.

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  One Response to DE CE a lăsat instanţa de la Galaţi o portiţă pentru Volksbank?

  1. svabu spune:

   Ba,este foarte clar.Urmeaza un nou proces prin care o alta instanta sa stabileasca cine suporta costul creditului. Bucuria avocatilor !!!

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top