• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • Franc elvetian

  Apple vrea să atragă noi surse de finanţare de pe pieţele de capital prin emiterea de bonduri în franci elveţieni pe 10 sau 15 ani.

  Aprecierea puternică a francului a făcut ca randamentul obligaţiunilor guvernamentale să scadă până la -0.34%, ceea ce înseamnă că investitorii plătesc ca să poată împrumuta statul elveţian.

  De acest lucru vrea să profite Apple, care prin emiterea de bonduri în franci se poate împrumuta extrem de ieftin. Aprecierea francului faţă de euro afectează prea puţin Apple care are încasări în dolari.

  Recent Apple a emis obligaţiuni în dolari de 6.5 miliarde de dolari, confirmând politica companiei de a se împrumuta pentru a nevoia de capital, în loc de a apela la rezervele de 178 de miliarde de dolari aflate în marea lor majoritate în afara SUA.

  Repatrierea acestor rezerve ar duce la o diminuare a lor cu 35% prin impozitare de către statul american.

  Astfel, se explică de ce pentru Apple sunt profitabile împrumuturile atât în dolari cât şi cele superieftine în franci eleveţieni.

   

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  One Response to DE CE se împrumută Apple în franci elveţieni?

  1. vasilica spune:

   Misule stai linistit! O ia in barba si Apple! Trebui tinut cont ca presedintele-nu guvernator!-al Bancii Centrale Elvetiene este Thomas Jordan si asta spune tot.

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top