• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • prima-casa-4În opinia Clienţilor împrumutaţi în CHF, legea care prevede iertarea tuturor datoriilor odată cu cedarea către bancă a imobilului pus garanţie în contractul de credit este „un instrument legislativ puternic, care l-ar putea ajuta pe client să aibă o negociere reală cu banca”, întrucât „nimeni nu se duce uşor şi cu inima deschisă să-şi predea cheile casei pentru care a muncit şi a plătit ani în şir”: „Legea este una dreapta şi echitabilă şi va conduce la efecte mai mult decât benefice, atât pentru client, cât şi pentru sistemul bancar, prin responsabilizarea acestuia din urmă. Mai mult, împrumutaţii de azi se vor putea gândi mai liniştiţi la viitorul copiilor lor, dacă aceştia vor dori să acceseze credite pe
  teritoriul României”.
  Debitorii consideră că promulgarea de urgenţă a legii este vitală pentru foarte mulţi dintre cetăţenii României, apreciind: „Fiecare zi de întârziere înseamnă executări silite, înseamnă vieţi distruse. Conform informaţiilor din mass-media, la ora actuală sunt pe rol zeci de mii de dosare de executare silită.
  În perioada în care legea s-ar reîntoarce la Parlament, după presiunile enorme exercitate de către sistemul bancar, alte zeci de mii de dosare vor intra pe rol. Alte zeci de mii de familii distruse.

   

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  One Response to Debitorii în CHF cer Parlamentului aprobarea în şedinţă extraordinară Legii „Dai casa băncii și scapi de datorii”

  1. CLIENT CHF spune:

   Nu asta ne dorim domnilor, ne dorim ca si Parlamentul Romaniei sa legifereze la fel cum au facut-o si celelalte tari Croatia, Polonia, Ungaria, etc…, adica inghetarea cursului CHF la un nivel acceptabil, o parte din pierderi sa le suporte si bancile nu numai clientii. Nu doresc sa-mi dau apartamentul, imi doresc sa platesc creditul, dar in conditiile actuale numai pot….. rata este mai mult decat dublul ratei din primul an…., e bataie de joc…

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top