• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 •  

  Insolventa

  Curtea de Apel a luat o decizie definitivă împotriva BCR la un proces privind clauzele abuzive din contract, mai exact cea referitoare la dobânda variabilă. Clienta M.R. contractase în 2008 un credit imobiliar garantat cu imobilul cumpărat, de 178.000 de euro.

  Avocatul clientei, Nermin Dumitraşcu, a relatat pentru Paginadebanci.ro cum a decurs procesul:

  nerminDobânda creştea constant. În primele 18 luni a fost fixă. Pentru 6 luni a fost 5%, apoi pe 12 luni 7.5%, ulterior ajungând chiar la 11% prin acea dobândă variabilă pe care banca nu putea să o explice.

  Creditul de 178.000 de euro a fost contractat în 2008. În 2012 am acţionat în instanţă. În acest moment contractul nu mai are o prevedere prin care să se stabilească dobânda.

  Clienta a plătit circa 100.000 de euro până acum dar suma este constituită în proporţie de 80%, conform clientei, din plata dobânzii, adică 80.000.

  Din cei 80.000 de euro, vrem să recuperăm măcar o parte pentru că DVR era constituită printr-o clauză abuzivă. Ne gândim la un nou proces , a spus Dumitraşcu pentru Paginadebănci.ro.

  BCR are la dispoziţie căi extraordinare de atac dar este greu de crezut că va recurge la acestea, mai ales că până acum nu s-au dovedit a fi viabile.

  Rămâne de văzut cum vor stabili  clienta M.R. şi BCR plata ratei creditului având în vedere că instanţa a anulat articolul care stabilea plata dobânzii, în acest moment contractul fiind teoretic, lipsit de dobândă.

   

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top