• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • olteanuMagistrații de la Înalta Curte de Casație și Justiție au decis definitiv ca fostul viceguvernator al BNR Bogdan Olteanu să fie arestat preventiv pentru 16 zile în dosarul în care este acuzat de trafic de influență.

  Olteanu este acuzat că, în perioada iulie — noiembrie 2008, în calitate de președinte al Camerei Deputaților, a solicitat și primit de la omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu suma de un milion de euro și sprijin electoral în schimbul numirii lui Liviu Mihaiu în funcția de guvernator al Deltei Dunării.

  Ulterior, ca urmare a diligențelor depuse de Bogdan Olteanu, Liviu Mihaiu a fost numit la data de 18 septembrie 2008 în funcția de guvernator al Deltei Dunării.

  Procurorii susțin că suma de un milion de euro a fost transferată dintr-un cont din Cipru în contul din Bulgaria al unei societăți înregistrate în SUA și apoi retrasă în numerar în trei zile consecutive. Ulterior, la solicitarea lui Vîntu, banii i-au fost remiși lui Olteanu la biroul unde acesta își desfășura activitatea, în sediul PNL.

  Olteanu a demisionat de la BNR după ce a fost reținut de procurorii anticorupție. Ulterior, el fuses plasat în arest la domiciliu.

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  2 Responses to DECIZIE. Bogdan Olteanu (ex-BNR), ARESTAT PREVENTIV pentru 16 zile

  1. […] a adăugat că PSD va susține un om care să-l înlocuiască pe fostul viceguvernator Bogdan Olteanu, care a demisionat după ce s-a început urmărirea sa penală într-un dosar […]

  2. […] pe consum • OTP Bank, contestare la toate dările în plată de până în 30 iunie • DECIZIE. Bogdan Olteanu (ex-BNR), ARESTAT PREVENTIV pentru 16 zile • INS: Economia României, creștere RECORD post-criză de 6% în trimestrul al doilea […]

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top