• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • Radu Gratian GheteaBanca de stat CEC Bank a anunțat modificări la politica de acordare a creditelor imobiliare în urma aplicării legii dării în plată.

  Astfel, avansul pentru credite imobiliare va crește la 30%, iar marja de împrumuturi va fi mărită cu un punct procentual pentru creditele în lei, și cu două puncte procentuale la cele în valută, potrivit news.ro.

  Șeful CEC Bank este Radu Grațian Ghețea.

  Prima dintre băncile româneşti care a anunţat creşterea avansului până la 35% pentru creditele ipotecare este BRD Groupe Societe Generale, pentru creditele în valoarea de până la 250.000 de euro.

  Și banca greceasca Alpha Bank a crescut avansul perceput la imprumuturile in lei si in euro la pragul de 30%, respectiv 40%.

  Raiffeisen Bank anunţase majorarea avansului pentru creditele ipotecare la 35% pentru împrumuturile în lei şi la 40% pentru cele în euro când darea în plată se afla încă în Parlament.

  Valul creşterii avansului pentru creditele ipotecare a fost urmat şi de Bancpost – 33% pentru împrumuturi în lei, 43% pentru împrumuturi în valută, Garanti Bank – avans de 40% pentru credite în euro, însă păstrează la 15% avansul pentru creditele ipotecare în lei și Intesa Sanpaolo Bank – 25%.

  Darea în plată se aplică din 13 mai.

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top