• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • Federico Ghizzoni, CEO of Unicredit Group bank poses before a press conference with Dieter Rampl (unseen), chairman of Unicredit Group bank in the headquarters in Milan on October 1, 2010. Italy's largest bank named deputy chief executive Federico Ghizzoni is to replace Alessandro Profumo, sacked by shareholders as chief executive. AFP PHOTO / GIUSEPPE CACACE (Photo credit should read GIUSEPPE CACACE/AFP/Getty Images)

  Federico Ghizzoni, directorul general al UniCredit, va demisiona, iar plecarea sa ar putea da startul unei restructurări mai ample grupului și posibil o majorare de capital de mai multe miliarde de euro.

  La o reuniune care a avut loc marți, consiliul de administrație de la UniCredit, grup prezent și pe piața din România, a cerut președintelui boardului Giuseppe Vita să înceapă procesul de căutare a succesorului lui Federico Ghizzoni, care va rămâne în funcție până la găsirea unui înlocuitor.

  „Consiliul de administrație de la UniCredit și Federico Ghizzoni au recunoscut că în prezent există condițiile pentru o modificare la vârful grupului”, se arată într-un comunicat de presă publicat la finalul reuniunii boardului.

  Demisia lui Federico Ghizzoni, care conduce UniCredit din 2010, era așteptată având în vedere faptul că a fost criticat de unii investitori nemulțumiți de evoluția prețului acțiunilor, poziția de capital și profitabilitatea redusă a celei mai mari bănci italiene, arată Reuters.

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top