• 4,6618

 • 3,8861

 • 3,8986

 • 164,0125

 • Guvernul a adoptat normele de aplicare a Legii privind insolvența persoanelor fizice.Proiectul se va aplica din toamnă, potrivit purtătorului de cuvânt al Guvernului, Alina Petrescu.

  „Începând de la 1 septembrie 2017, această procedură cu totul nouă pentru societatea românească, de (…) intrare în insolvență a persoanelor fizice, va putea fi aplicată”, a spus Petrescu.

  Potrivit purtătorului de cuvânt al Guvernului, prin aceste norme se stabilesc „criteriile privind ceea ce înseamnă un nivel de trai rezonabil”, criterii care sunt necesare pentru declanșarea acestei proceduri și pentru stabilirea modului în care se recuperează datoriile.

  „Cum se stabilește acest nivel de trai rezonabil? E vorba de o comisie de insolvență care va lua în calcul câteva criterii care sunt evidențiate și detaliate în aceste norme metodologice. Vă dau doar câteva exemple: valoarea coșului minim lunar de consum, valoarea minimă a cheltuielilor profesionale și/ sau de școlarizare, prețul utilităților, al alimentelor și produselor de bază, componența și structura familiei debitorilor, existența sau inexistența unor situații speciale de sănătate, care țin de integritate fizică, existența unor eventuale handicapuri fizice sau de altă natură, cheltuieli minime determinate de creșterea, îngrijirea și educarea copilului aflat în întreținerea debitorului”, a spus Petrescu, citată de Agerpres.

  Totodată, Guvernul a stabilit modalitatea de desfășurare a ședințelor de conciliere, modul de comunicare cu debitorul și creditorii, tipurile de onorarii pentru administratorul procedurii și lichidator

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Scroll to top