• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • Senatorii au votat luni proiectul de lege prin care dobânda anuală efectivă (DAE) în cazul creditelor ipotecare nu poate de 2,5 ori dobânda legală (2,25% în prezent). A trecut de vot și limitarea la 18% a dobânzii în cazul creditelor de consum.

  Exceptarea băncilor și a IFN-urilor de la aceste plafoane nu a fost, însă, eliminată din legislație, astfel încât, fără alte modificări viitoare, limitele de dobândă se pot aplica doar altor comercianți care creditează persoane fizice, potrivit profit.ro.

  A fost adoptat și un proiect care restrânge dreptul cesionarilor de creanțe de a recupera de la debitorii consumatori maximum dublul sumei plătite pentru creanță.

  Ambele inițiative îi aparțin senatorului PNL Daniel Zamfir. Acestea vor merge la vot și în Camera Deputaților.

  „Oameni buni, AM REUȘIT!!! Primele două legi împotriva cămătăriei au fost votate in plenul Senatului! Își urmează drumul la Camera Deputaților, iar eu sper că intr’-o luna sa fie trimise la promulgare!
  Peste două săptămâni intra la Senat celelalte legi împotriva cămătăriei, Legea leasing-ului și cea a titlului executoriu!”, a scris liberalul pe Facebook.

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top