• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • banci_capital.ro_Depozitele constituite în bănci au cunoscut un avans de 0,1% față de ianuarie, având în veder că  depozitele în valută constituite de firme, au accelerat cu 6,2% într-o singură lună, conform statisticilor BNR.

  ”Depozitele în valută ale rezidenților gospodării ale populației și persoane juridice (societăți nefinanciare și instituții financiare nemonetare), exprimate în lei, s-au majorat cu 1,8%, până la nivelul de 83.919,7 milioane lei (exprimate în euro, depozitele în valută s-au majorat cu 3,2%, până la 18.777,4 milioane euro). Comparativ cu aceeași lună a anului precedent, depozitele în valută ale rezidenților exprimate în lei au crescut cu 7,5% (exprimate în euro, depozitele în valută ale rezidenților s-au majorat cu 6,7%); depozitele în valută ale gospodăriilor populației exprimate în lei au crescut cu 5,9% (exprimate în euro, depozitele în valută ale gospodăriilor populației s-au majorat cu 5,2%), iar depozitele în valută ale persoanelor juridice (societăți nefinanciare și instituții financiare nemonetare) exprimate în lei au crescut cu 10,6 (exprimate în euro, depozitele în valută ale rezidenților persoane juridice s-au majorat cu 9,8%)”, a precizat BNR.

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top