• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • banci_capital.ro_Depozitele au avut o tendinţă ascendentă şi în februarie, cu un avans anual de 9,5%, la aproape 251 mld. lei.

  Depo­zitele au înregistrat un ritm alert, cel mai bun din februarie 2014 încoace,conform BNR.

  „Scăderea TVA a «adus bani în bu­­zu­nare» consu­ma­torilor, prin iefti­nirea bu­nu­rilor de consum (în special pe segmentul de alimente). În con­se­cinţă, persoanele cu venituri mici au fo­losit aceşti bani pentru a cumpăra mai multe ali­mente. Cei cu venituri peste medie au făcut depozite cu aceşti bani, neavând pe ce să-i chel­tuiască pe termen scurt“, spune ana­listul economic Dragoş Cabat, conform zf.ro.

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  One Response to Depozitele la bănci, avans de 9,5%, cel mai ridicat ritm de creştere din februarie 2014

  1. abas spune:

   Nici o ofensa, doar o observatie: Dragoş Cabat, intre 20 si 26 ani termina inginerie mecanica la Politehnica, dupa care nu lucreaza chiar de loc in meserie si dupa alti 6 ani s-a reprofilat cu MBA (care astazi conteaza mai mult unde il termini) si urmat de CFA (asociatie care ofera recunoastere internationala ca ai minimum de cunostinte financiare). Incepe sa lucreze „ca economist” si in brokeraj. Dupa alti 8 ani ofera consultanta financiara diverselor companii. Deci pregatire tehnica si practica financiara – in Romania. Ba chiar „lector invitat la programele de masterat ale ASE, IBR”.
   Dupa cum am spus, nici o ofensa, doar o observatie: dupa distributia pe ramuri economice (agricultura, industrie si servicii) tarile lumii se impart in exploatatoare (industrie sub 30%) si exploatate (industrie peste 30%). Nu mai producem, in schimb vindem si invirtim banul pe buzunarul celor „cu venituri mici si peste medie”, pentru ca cei cu venituri mari sa aiba o „dinamica anuală a fost una pozitivă”.
   Si in final: „atrag atenţia că economia se poate supraîncălzi din cauza cererii de consum prea mari şi a creşterii rapide a creditării de retail.” Nu este nostim, este o optica foarte gresita care va costa imens, generatiile urmatoare. Nu-i vorba numai de aspectul economic-social (economie fara productie sau si aia „genetizata”) cit sete vorba de schimbarea la fata a societatii (se poate trai si fara munca, chiar popoarele din tarile subdezvoltate dar exploatate la singe – industrie peste 40% – incep sa migreze in tari exploatatoare) – cu totii vom fi conducatori si bancheri, trai pe vatrai. De fapt, tot ce se vinde in Romania este provenit din industria romaneasca (30%) sau din tari exploatate ? Vad ca „analistul financiar” de refera la „segmentul de alimente, în special” sau numai la acesta.
   Dar sa revin la tematica „dezbatuta” de autorul „jurnalist” (astazi este bine sa fii analist si jurnalist, dupa cum se vede – noi ne facem ca muncim ca fraierii platesc din credite bancare cu dobinzi grase (oricit de mici ar fi tot grase ramin pentru ca nu-i pe muncitelea) din depozitele celor care „neavând pe ce să-i cheltuiască pe termen scurt”. deci, mai intii, scaderea taxei nu inseamna reducerea pretului, ci reducerea contributiei la buget de unde toata lumea astepta .. sanatate, educatie, pensii samd. Deci cresterea consumului la alimente si eventual rentabilizarea bancilor inseamna o economie prospera sau „supraincalzita”. Chestia cu tendinta ascendenta si concluzia sunt de doua lulele. Mare pacat Dragos, draga. Ti-a luat 6 ani sa ajungi inginer (probabil ca un an l-ai repetat) si nu ai profesat totusi in ceia ce stii.
   Dar nu-i nici o problema, viata merge inainte – „Money makes the world go ‘round”. Ia uite ce se spune: „Economics > 10.4 percent unemployment rate. With all the airtime that news programs spend on the economy, you’d think this degree would be a sure thing. But you’d be wrong. Just take a look at that double digit unemployment rate found by the Georgetown study. Why These Grads May Have It Tough: „…The education you receive [in economics] is based mostly in theory, making your knowledge difficult to apply to the real world of employment,” says David Bakke, a career expert at Money Crashers, a website devoted to career and personal finance advice. For example, he says finance majors may beat you out for jobs in the world of finance; accounting majors have specific skills for accountant positions; and so on.”
   Cred ca merita atentie: „Here are the some of the highest-paying jobs that don’t require a degree: Long distance truck driver (asta implica trecerea frontierei cu toate hangaralele) Pays $42,000 on average, Transit driver (permis de conducere auto si liceu) Starting pay ranges from $29,529 to $63,480, Realtor (asta cred ca este cu cintec) an average realtor working full-time earns $55,000 – $105,000 a year, Construction manager (o practic si eu uneori, cistigul este functie de experienta) typically earn around $125,000 a year, Welders, pipe fitters, electricians…starting salaries can be as high as $80,000 to $100,000, Mechanics and service technicians (mult mai rentabil ca proprietar) typically earn $70,000 a year. Din Workopolis.
   Revin la analisti economici si .. vad niste milionari (care mai joaca si rolul de „rechini” investitori) dind consultatii la televizor – cred ca ei platesc sa fie televizati.
   De incheiere. „The Millionaires: We Don’t Need No Education.”
   „Half of all millionaires are self-employed or own a business. Around 80% of millionaires are college graduates. Only 18% of millionaires have Master’s degrees. Eight percent have law degrees, 6% have medical degrees, and 6% have PhDs. The average millionaire goes bankrupt at least 3.5 times. Those with Russian ancestry have the highest concentration of millionaire households in America. The Scottish rank second and Hungarians rank third. English ancestry groups rank fourth. The Russian American millionaire group has approximately $1.1 trillion, or nearly 5% of all the personal wealth in America. Billionaire Bill Gates announced that he would donate his wealth (estimated to be $61 billion) to charity and that he would leave a maximum of $10 million to each of his three children. There are approximately 1,226 billionaires in the world. One in five people in Singapore is a millionaire.”

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top