• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • baniDoar 12% dintre economiile românilor la bănci se aflau în depozite pe termen lung (cel puțin un an), la sfârșitul lunii februarie, însă în creștere față de anul anterior, rezultă din datele statistice publicate de Banca Națională a României (BNR).

  Ca sumă, depozitele bancare pe termen lung ale persoanelor fizice reprezentau circa 13 miliarde de lei (aproximativ 3 miliarde de euro) la sfârșitul lunii februarie, tot în creștere față de perioada similară din 2014, când economiile gospodăriilor populației ajungeau la puțin peste 10,5 miliarde de lei.

  De la lună la lună, economiile gospodăriilor au crecut cu 80 de milioane de lei în februarie față de ianuarie.

  În ceea ce privește moneda de economisire, românii prferă în proporție de peste 75% leul.

  Tendința de creștere a economiilor populației, per total, se menține, depozitele persoanelor fiind în creștere cu circa trei miliarde de lei după primele două luni ale anului față de aceeași perioadă a anului trecut. Depozitele gospodăriilor însumau aproximativ 108 miliarde de lei, în timp ce economiile companiilor au scăzut puțin, până la 33 de miliarde de lei.

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top