• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • sigmar gabrielVicecancelarul german Sigmar Gabriel, ministru al Economiei, a catalogat drept „prostii” solicitările politicienilor din Grecia privind plata, de către Germania, a 279 de miliarde de euro ca despăgubiri pentru ocupaţia nazistă din al II-lea Război Mondial, potrivit Deutsche Welle. Opoziția germană vede însă lucrurile diferit, mai notează sursa citată.

  „Aceste solicitări, ca să o spun pe șleau, sunt nişte prostii”, a declarat Sigmar Gabriel, care le-a atras atenția grecilor să nu încerce să obțină fondurile pe care le așteaptă de la troica creditorilor (FMI, BCE, UE) aducând în discuție astfel de subiecte, arătând că acestea nu au legătură.

  Reacția lui Sigmar Gabriel vine după ce Dimitris Mardas, adjunct al ministrului elen de Finanţe, a cerut Germaniei despăgubiri pentru ocupaţia nazistă din timpul celui de-al II-lea Război Mondial. Potrivit lui Mardas, Direcţia Financiară Generală din Grecia a calculat că Berlinul datorează 278,7 miliarde de euro, printre care un credit de 10,3 miliarde pe care Banca Centrală a Greciei ar fi fost forţată să îl acorde.

  În schimb, politicienii de opoziție din Germania sunt de partea grecilor. Președintele pentru afaceri europene al Partidului Verzilor, Manuel Sarrazin și șefa comisiei parlamentare Grecia-Germania din Bundestag, Annette Groth, deputat al Partidului de Stânga (Linkspartei), au cerut guvernului să plătească cele 10,3 miliarde de euro pe care Atena îi solicită în contul împrumutului forțat din timpul războiului. Mai mult, Sarrazin a sugerat ca Germania și Grecia să se adreseze Curții Internaționale de Justiție.

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top