• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • otpDeși nu are în spate un grup financiar de anvergură, filiala românească a OTP Bank nu are nicio jenă în a practica unele dintre cele mai mari comisioane din piață. Și, oricât de ciudat ar părea, are succes, în condițiile în care mulți dintre aceștia sunt atrași ca într-o pânză de păianjen cu reclame agresive și oferte de creditare făcute să ia ochii.

  Ce e însă dincolo de aceste reclame? Sute de procese pornite de clienții nemulțumiți, având ca motiv clauzele abuzive din contractele de credit, și o grilă de comisioane care îi face probabil invidioși pe toți directorii de bancă din România.

  Pentru a avea privilegiul de a deține un card de debit la OTP trebuie să plătești o taxă de deschidere de 10 lei, în condițiile în care majoritatea băncilor nu cer niciun ban pentru asta. Ulterior, în fiecare lună trebuie plătită o taxă de administrare de 1,66 de lei, primele 12 luni fiind gratuite. Ce nu e însă gratuit? Administrarea contului curent, pentru care trebuie scoși din buzunar încă 5 lei pe lună.

  De altfel, comisionul de 5 lei pe lună cerut de OTP pentru administrarea conturilor curente era al doilea din sistemul bancar la jumătatea acestui an, potrivit unui raport publicat de Consiliul Concurenței, după cel de 7,5 lei al Unicredit.

  Nici utilizarea cardului nu este ieftină. Banca ungurească cere 0,2% din sumele retrase de la bancomatele proprii și 0,5% plus 2,5 lei pentru fiecare operațiune, dacă banii sunt retrași de la bancomatele altor bănci. Pentru orice interogare a soldului se mai adaugă alți 30 de bani, iar dacă mai vrei și chitanță, alți 30 de bani.

  Nici creditele sau cardurile de credit nu sunt mult mai convenabile. Pentru un card de credit obișnuit se plătesc nu mai puțin de 40 de lei taxă de emitere, iar comisionul lunar de adminstrare e tot de 1,66 lei pe lună, gratuit în primele 12 luni. În plus, retragerea de bani la bancomatele OTP te jupoaie de nu mai puțin de 1% din bani.

  Pentru un credit obișnuit, în afară de dobândă și de celelalte comisioane, trebuie să mai dai încă 0,5% din sumă pentru a putea să și retragi banii. Mai mult, dacă ai de luat peste 5.000 de euro trebuie să îți faci programare, altfel plătești încă 0,5% comision.

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  2 Responses to Deviza OTP Bank: ”nu e prost cine cere, e prost cine dă”

  1. http://www.clauzeabuziveotp.com
   Peste 500 de litigii pe rolul instantelor expuse pe site
   Camatarii verzi de la OTP o sa plateasca pentru escroceriile lor pana la urma,imcet, incet dar sigur, csm toate procesele sunt pierdute de ei.Doar acolo unde sunt avocati nepriceputi sau judecatori incomoetenti mai castiga si ei.
   La ICCJ au pierdut irevocabil 6 procese pe clauze abuzive, fiind deja astfel conturata o juripsrudenta constanta potrivnica acestor camatari cu acte in regula.
   Este cam obraznic Diosi acum, insa om vedea cine rade la urma…Diosi sau miile de clienti care au castigat/vor castiga in instanta procesele impotriva bancii.
   Pentru decizii irevocabile/definitive expuse integral va asteptam aici:
   https://www.scribd.com/mobile/users/antiotp7grupul

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top