• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • bugetariDezmăț bugetar în an preelectoral. Guvernul a decis că cei ajunși în funcții publice trebuie plătiți de 18 ori mai mult decât românii de rând, cu circa 5000 de euro lunar, un salariu mare și pentru țări mult mai dezvoltate ale Europei. Decizia vine într-un moment în care excedentul bugetar pe termen scurt, cauzat de reducerea iresponsabilă, la minime istorice, a investițiilor publice, permite astfel de măsuri.

  Executivul a decis ca remunerațiile lunare ale preşedintelui, prim-ministrului, preşedinţilor Parlamentului, şefilor de servicii de informaţii să fie majorate, începând cu luna august, în baza unei ordonanţe de Guvern. Cele mai mari salarii le vor avea preşedintele ţării, preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, prim-ministrul şi preşedinţii celor două camere ale Parlamentului, a anunţat premierul interimar Gabriel Oprea, precizând că îşi asumă răspunderea pentru această creştere.

  Creşterea va fi aplicată şi miniştrilor. Ordonanţa a fost adoptată miercuri de Guvern.

  Decizia a fost luată după ce ministrul Muncii, Rovana Plumb, a susținut, recent, că noua Lege a salarizării unitare în sectorul bugetar, care ar putea fi aplicată de la sfârşitul acestui an, va avea un salariu minim brut de 1.200 lei şi un salariu maxim brut de 18 ori mai mare, de peste 21.000 lei, de cel mai mare nivel de remuneraţie urmând să beneficieze preşedintele, prim-ministrul, preşedinţii celor două Camere parlamentare, preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

  Oprea a precizat că majorarea va fi aplicată pentru 48 de funcţii de demnitari, dar nu a indicat nivelul la care vor creşte indemnizaţiile şi nici care sunt cele 48 de funcţii.

   

  Argumentul forte pentru aceste creșteri enorme de salarii este, potrivit premierului interimar Gabriel Oprea, acela că majorarea indemnizaţiilor ar „tăia apetitul” pentru corupţie. Oprea a anunțat și că majorările de salarii nu se vor rezuma la înalții funcționari ai statului ci că, până la finele anului, vor fi majorări de salarii în întregul sector public prin Legea salarizării unitare, aflate în curs de redactare.

  Și preşedintele Klaus Iohannis se află printre susținătorii acestei măsuri populiste. El a declarat că majorarea lefurilor bugetarilor i se pare o intenţie înţeleaptă, având în vedere că salariul unui demnitar reflectă poziţia acestuia în stat.

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  One Response to DEZMĂȚ BUGETAR ELECTORAL. Lefuri de 18 ori mai mari decât românii de rând, pentru demnitari, susținute de Iohannis și Oprea

  1. […] DEZMĂȚ BUGETAR ELECTORAL. Lefuri de 18 ori mai mari decât românii de rând, pentru demnitari, su… […]

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top