• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • first czech russian bankO mică bancă din Rusia, First Czech-Russian Bank, a fost folosită pentru transferul a 9 milioane de euro în contul Frontului Național, partidul extremist din Franța, condus în prezent de Marine Le Pen, fiica fondatorului formațiunii, Jean-Marie Le Pen, scrie Rise Project.

  Dezvăluirea vine în contextul unui scandal de amploare declanșat de spargerea contului de email al unui oficial de la Kremlin. Din mesajele dezvăluite de hackeri reiese felul în care apropiați ai președintelui Rusiei, Vladimir Putin, discutau cu oficiali ai Frontului Național despre poziția acestora în favoarea anexării Crimeei și împotriva sancțiunilor europene aplicate Kremlinului.

  Anterior, un site francez de investigații, Mediapart, a dezvăluit că partidul naționalist din Hexagon, Frontul Național, condus de Marine Le Pen, a primit finanțări de milioane de euro din Rusia. Banii și influența rusă nu au avut însă ca țintă doar Franța ci întregul teritoriu al UE, mai scriu cei de la Rise Project.

  Potrivit documentelor deținute de RISE, First Czech-Russian Bank „face parte dintr-un grup de 19 instituții financiare rusești care, între martie 2011 și noiembrie 2013, au injectat ilegal aproximativ 10 miliarde de euro în Uniunea Europeană. Toți banii au fost virați din Rusia în banca Moldinconbank de la Chișinău și, de aici, mai departe spre o bancă din Riga, Letonia, Trasta Komercbanka. Cele zece miliarde fac parte dintr-o sumă mult mai mare de bani care a fost tranzacționată pe aceeași filieră. Totalul ajunge la peste 18 miliarde de euro, bani care au trecut prin banca de la Chișinău, în drumul lor spre UE, în perioada 2010-2014”.

  Tranzacțiile au fost justificate prin hotărâri judecătorești emise de instanțe din Moldova, în baza unor documente false, mai scriu cei de la RISE.

  Investigația, integral, aici.

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  One Response to Dezvăluiri RISE: O bancă din Rusia finanțează extremismul

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top