• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • cec-bank-inaugureaza-biroul-de-fonduri-europeneDirecția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) respinge o informație apărută în presă potrivit căreia bazele de date ale CEC Bank ar fi fost sparte de către un hacker.

  „Ca urmare a informațiilor apărute astăzi în mass media cu privire la un hacker israelian care ar fi reușit să pătrundă în sistemul informatic al CEC Bank, obținând informații secrete despre conturi, facem următoarele precizări: bazele de date cu clienți și financiare ale CEC Bank nu au fost afectate și cu atât mai puțin compromise prin activitatea infracțională a persoanelor, care, de altfel, fuseseră trimise în judecată prin rechizitoriul din data de 3 iulie 2015”, se arată într-un comunicat al DIICOT.

  Anul acesta, pe 9 mai, inculpații au fost condamnați, în primă instanță, la pedepse de 11 ani închisoare cu executare, 9 ani închisoare cu executare și respectiv 1 an și 3 luni închisoare cu suspendare.

  DIICOT consideră că retransmiterea cu caracter de noutate a unei informații care are o vechime mai mare de un an poate fi de natură de a induce confuzie în rândul opiniei publice și cere rectificarea știrii.

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top