• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • vasile dincu_mugur isarescuVicepremierul Vasile Dîncu spune că argumentele Băncii Naționale, privind includerea legislației ca risc sistemic sever, în special din cauza Legii dării în plată, nu ar fi suficient de solide.

  Dîncu spune că se aștepta ca specialiștii în economie să vorbească despre risc major în 2007, când venea criza economică.

  „În acest moment nu am găsit în argumentul Băncii Naționale acest risc major, care cică ar veni din legislație. Legislația noastră a favorizat băncile. Dacă ne uităm în anii trecuți, băncile au avut în anii trecuți profituri uriașe. Cred că mai trebuie să aducă aducă argumente în ceea ce privește acest risc major”, a declarat Dîncu la Realitatea TV, citat de dcnews.ro.

  Isărescu spusese că inițiativele legislative cu caracter retroactiv pun în pericol stabilitatea financiară a țării.

  „În ultimele șase luni, s-au identificat inițiative legislative care își propun să reglementeze domeniul financiar — bancar, prin intervenția retroactivă în contractele încheiate între clienți și bănci”, a subliniat șeful băncii centrale.

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  3 Responses to Dîncu, ATAC la Isărescu: Legislația noastră a favorizat băncile, care au avut profituri uriașe în trecut

  1. crina spune:

   O afacere profitabila pentru TOTI! Cum ar fi daca ai avea o afacere a ta,puternica si profitabila? Noi iti oferim un sistem recomandat de catre cei mai mari experti,gata sa-ti aduca TIE castigurile pe care ti le doresti! SOLICITA chiar ACUM mai multe informatii,trimitand textul „INFO”la adresa de email:crina.stefanut@yahoo.com

  2. MOCANU ION spune:

   Ne jupuiti voi bancherilor dar va vine rindul si voua nu a trecut vremea picati la lazar e negru pe alb uni au grupa in aceiasi intrprindere alti nu au unde este adevarul in tara asta miliardari face ce vrea eu vreau sa risc sa eau comisonul de risc sa mor ca nu am de ce sa traiesc in tara asta cu minciuni la banci cara eu am fost cu bancile dar nu mai vreau cu minciuni . rusine sa va fieplatesc doua dobinzi casa tineti oameni in banca dublati salariati cara stau deceaba in fotolii se vede din ochi nu produc nimic de unde iau bani salari din dobinda noastra dubla.

  3. Pascu Iosif spune:

   Ori de cite ori aud de BNR ,parca imi vine sa pun niste fotorafii pe niste vitrine.Lamentarile lui IM asa zisul guvernator al BNR sunt tardive si fara substanta.De ce nu a fost „atent” din anii 2006 incoace? Cine l-a oprit sa nu monitorizeze atent activitatilr bancilor straine de pe teritoriul Romaniei,cind profiturile meultor banci erau de miliarde de Euro,banci care se autoconduceau ,cu late cuvinte faceau ce vroiau ele far ca BNR ,sub umbrela caruia se petreceau lucruri nu tocmai Ortodoxe care au doborit Romania .care salvare ? nu voi intelege niciodata ca o persoana ca Guvernatorul BNR a fost si este in continuare ,impotriva cetatenilor acestei tari. A se vedea citi romani si-au luat zilele ,cite familii s-au destramat,citi bolnavi sunt dupa urma actiunii „benefice ” ale bacilor.Cum alte tari,precum Croatia, Ungaria,Polonia ,Cehia ,prin oameni leiali poporului au avut grija ca bancile straine de pe teritoriul tarilor lor sa fie protejati de consecintele gezastruoase ale nepasarii BNR -ului? Sunt citiva oameni carota suntem datori sda le multumim pentru implicarea lor pentru ajutoratea celor batuti ,mintiti si furati ,sa mai aibe o sansa.In rest ce sa mai pot spune? Decit asa sa le ajute Dumnezeu celora care si-au baut joc de neamul romanesc.Amin.

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top