• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • dlr

  Procurori anticorupţie şi auditori americani anchetează modul prin care un miliard de dolari s-a evaporat din sistemul bancar moldovean relatează site-ul Business Recorder.

  Dispariţia miliardului a ieşit la iveală după ce Banca Centrală a Republicii Moldova a descoperit că trei bănci au acordat împrumuturi în valoare totală de un miliard, reprezentând 15% din PIB-ul ţării.

  Băncile în cauză, Banca de Economii, Banca Socială şi Unibank, deţin aproape o treime din activele bancare ale ţării.

  Tranzacţiile par că au fost efectuate în decurs de câteva zile, chiar înaintea alegerilor parlamentare de la sfârşitul lui noiembrie.

  Cei care au primit fondurile nu au fost identificaţi, iar banii par să fi „dispărut”.

  „Nu pot să explic cum poate cineva să fure o sumă atât de mare de bani dintr-o ţară atât de mică”, a declarat recent Pirkka Tapiola, reprezentantul UE la Chişinău, conform Mediafax.

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  One Response to Un miliard de dolari a dispărut din sistemul bancar moldovenesc. „Se pare că o parte din bani a ajuns la bănci din Rusia”

  1. […] Un miliard de dolari a dispărut din sistemul bancar moldovenesc. „Se pare că o parte din bani a … […]

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top