• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • lei bani

  Băncile promovează de puţin timp dobânzile pe termen lung în ideea de a atrage finanţare solidă din partea clienţilor având în vedere retragerea capitalurilor de la acţionari.

  Depozitele pe mai puţin de o lună ajungeau anul trecut la 33% din totalul depozitelor bancare la termen atrase de la populaţie, în timp ce depozitele cu scadenţa între o lună şi trei luni aveau o pondere de 30%, potrivit datelor transmise de BNR la solicitarea ZF. Astfel, aproape două treimi din depozite nu depăşesc scadenţa de trei luni.

  Economisirile pe termen lung, respectiv depozitele cu maturitate mai mare de un an, aveau o pondere de 5%. Bancherii au început să promoveze dobânzile pe termen lung abia recent, pe măsură ce au rămas fără alte forme de finanţare (cum sunt creditele de la băncile-mamă din străinătate), anterior preferând să se plieze pe preferinţa pentru economii pe termen scurt a clienţilor. Sursa: zf.ro

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top