• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 •  

  Laszlo Diosi

  În aprilie încep negocierile Grupului de Clienţi CHF cu băncile. Până atunci trebuie spus că una din metodele băncilor de a scăpa de acaestă problema a fost externalizarea creditelor pentru a avea bilanţul curat.

  Numărul de 75.000 de credite în franci a fost vehiculat fără a se lua în considerare şi numărul de credite cesionate către banca-mamă.

  Concret, este posibil ca BNR să fi publicat datele statistice prezentate de bănci. În cazul OTP de exemplu, există destui români au constatat că li s-a mutat creditul la banca- mamă din Ungaria.

  Ce s.a întâmplat? Pentru a limita o posibilă undă de şoc pe acest segment, OTP a exportat o parte din credite către centrală.

  Pe forumuri, clienţii se întreabă dacă în acest caz, se vor bucura de măsurile luate în Ungaria. Păi e puţin probabil, mai ales pentru români pentru că OTP Ungaria a exportat la rândul ei aceste credite la OTP Olanda.

  Aşadar, în România au rămas 75.000 de credite CHF. Dar doar pe hârtie, pentru că debitori sunt mai mulţi.

  Iar dacă sunt „doar” 75.000 cum de nu se găseşte o soluţie pentru ei?

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  14 Responses to OTP a externalizat contracte CHF în Olanda via Ungaria

  1. […] plus, o mulțime de clienți ai OTP Bank s-au plâns că le-au fost vândute creditele spre banca-mamă din Ungaria, entitate care a exportat apoi portofoliul de împrumuturi în CHF către OTP Olanda. Astfel de […]

  2. […] creditelor – n. red.), fie sunt procesomani, par a sugera oficialii. Niciun cuvânt despre creditele vândute peste hotare, nimic despre refuzul repetat al unor bănci de a negocia cu Asociația Utilizatorilor Români de […]

  3. […] risc, precum cele în franci elvețieni (CHF), a fost foarte răspândită în România, potrivit mesajelor primite de la creditorii-cititori ai Paginii de Bănci.  De exemplu, mai mulți clienți ai OTP […]

  4. […] risc, precum cele în franci elvețieni (CHF), a fost foarte răspândită în România, potrivit mesajelor primite de la creditorii-cititori ai Paginii de Bănci.  De exemplu, mai mulți clienți ai OTP […]

  5. bancheru spune:

   De ce i-as plange eu de mila cuiva care a luat credit aproape 100.000 de franci??? Cine stie ce viloaca smechera si-a tras iar acum plange pe unde poate…. Luati bai capitalistilor de platiti si nu va mai vaicariti!!!

   • adrian spune:

    nu trebuie sa plangi nimanui de mila dragule, dar faptul ca suntem cu toti supusi la abuzuri cu acceptul statului roman nu-ti spune nimic ? faptul ca platesti in avans factura la electrica cu cateva luni pana la regularizare nu este un abuz ? nu ma astept ca de maine sa platesca statul diferenta de curs valutar, dar vreau sa ma scuteasca de abuzurile la care sunt supus zi de zi.
    lasa-ma sa ghicesc , ti=a lasat mami casa in care stai? te=ai maritat ……? ar mai fi o varianta dar nu vreau sa o scriu aici . nu te obosi sa raspunzi , multumesc

  6. Bine punctat Mihai Calin!
   In sfarsit cineva pomeneste si despre asta.
   Situatia este urmatoarea : toate creditele in CHF au fost „exportate” ilegal, adica cesionate catre Ungaria, apoi de acolo catre Olanda. Probabil fiind nevoie de doua astfel de cesionari consecutiva pentru a legaliza cumva aceasta tranzactie. Olanda, fiind cunoscuta ca tara tuturor posibilitiatilor in domeniul fiscal in favoarea multinationalelor.
   OTP Olanda nu exista. Este doar o firma de apartament. Nu au nici un angajat. Cum au fost la noi acele firme de dupa 90′, Firme fantoma…care mai exista si acuma. In fine,
   Toate aceste credite CHF au fost cesionate in urma unor clauze abuzive.
   Cum pe hartie nici unul din acesti clienti nu are datorie in Romania, nici unul din ei nu apare in Biroul de Credite.
   mai multi au verificat astazi, si mi-ai confirmat ca nu apar ca si datornici la banca OTP inregistrati la Biroul de Credite. Deci BNR minte cu nerusinare asupra acestui numar de clienti, care cica ar fi de 75.000. EXCLUS! sunt mult mai multi.
   Pentru orice info ne gasiti pe facebook la #clauzeabuziveotp
   Pentru detalii clauze abuzive OTP : http://www.clauzeabuziveotp.com/
   Pentru hotararea din speta Croata de denominare CHF : goo.gl/1aT6MH
   Succes in continuare la castigarea litigiilor in instanta, care este singura solutie legala in acest moment.
   Succes
   Grupul antiOTP

   • Carmen spune:

    Cum pot afla daca figurez la biroul de credite. E cineva sa ma ajute?

   • Florin spune:

    In cazul asta, pot face un credit sau pot fi executat de catre o firma fantoma?

   • ovidiu spune:

    am si eu credit CHF la OTP care a fost cesionat prin Olanda si nu apare la biroul de credite.
    situatia creditelor a fost prezentată distorsionat, în mod evident pentru a denatura perceptia asupra gravitatatii problemei in Romania. e o rusine ptr. BNR, chiar nu mai exista decentă intara asta? in plus mai sunt afectati si cei ale căror credite au fost scăzute din portofoliul băncilor, fiind cesionate unor recuperatori, acestia cati sunt?

   • Gabriela spune:

    Acelasi lucru s-a intamplat si la Credit Europe Bank, au exportat creditele la Credit Europe bank NV din Olanda in 2009.Creditele exportate nu erau neperformante.De ce s-au exportat aceste credite?Cat de legal este acest ecport si de ce BNR nu stia de ele daca ei supervizeaza stabilitatea sistemului bancar.O parte din credite eu fost reimportate in Decembrie 2011.De ce nu intra DNA-ul pe fir pentru a afla cati bani s-au spalat prin aceste credite?

  7. marius spune:

   Explicatia e alta. 75000 sunt credite curente. Acestora li se adauga cele cu peste 90 zile intarziere – credite restante si cele cu peste 1 an intarziere – credite in afara bilantului.

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top