• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • Mugur IsarescuBanca Naţională a României ar putea reduce dobânda de politică monetară cu 0,25 de puncte procentuale, la 2,25%, în următoarea şedinţă, din 4 februarie, în condiţiile în care guvernatorul Mugur Isărescu a afirmat că instituţia are „spaţiu de manevră”, potrivit unui raport al Capital Economics, citat de zf.ro.

  Mai mult decât atât, analiştii firmei de consultanţă din Mare Britanie anticipează o nouă scădere a dobânzii, la 2%, până la finalul anului.

  Consiliul de Administraţie al Băncii Naţionale a României a decis miercuri să reducă rata dobânzii de politică monetară cu 0,25 puncte procentuale, la 2,5% pe an, nou minim istoric, concomitent cu îngustarea coridorului simetric format din ratele dobânzilor facilităţilor permanente la 2,25 puncte.

  Tot miercuri, Isărescu a afirmat că inflaţia va rămâne în următoarele luni sub 1,5%, limita inferioară a intervalul ţintit, de 2,5% plus/minus un punct procentuale.

  Economiştii de la Capital Economics apreciază că Europa Centrală şi de Est nu este ferită de efectele unei eventuale ieşiri a Greciei din zona euro, dar este mai puţin vulnerabilă comparativ cu perioada 2011-2012, întrucât regiunea a redus dependenţa de sursele de finanţare străină. Această dependenţă a reprezentat principala sursă de contagiune în urmă cu trei ani, când au existat speculaţii privind ieşirea Greciei din zona euro, consideră analiştii.

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top