• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • vangroningenRaiffeisen Bank a avut, în 2014, o marjă a câștigurilor de 7,14%, oferind pentru depozite o dobândă medie de doar 1,77% și reușind să dea acești bani altor români cu o dobândă medie de 8,91%, arată o analiză publicată de bancherul.ro. În aceste condiții, banca cu capital austriac a reușit să înregistreze un profit net de peste 500 de milioane de lei și să devină cea mai performantă instituție de credit din sistemul românesc.

  În plus, Raiffeisen are un volum foarte redus de pierderi din credite neperformante, nivelul acestora reprezentând doar 7,5% din total, ușor peste o jumătate din media întregului sistem bancar, de circa 14%.

  În 2013, banca cu capital austriac a practicat o marjă de câștig și mai mare, acordând credite cu o dobândă medie de 11,88% și plătind pentru banii depuși de români doar 2,34% dobândă. La depozitele și creditele în euro, banca a practicat în 2014 o marjă de câștig de 4,03%, se mai arată în material.

  Ca structură a creditelor, ponderea cea mai mare au avut-o cele scumpe – credit de consum, card de credit, descoperit de cont, urmate de creditele de consum garantate cu ipotecă. Împrumuturile imobiliare – cu dobânzi de circa trei ori mai mici – au o pondere mult mai redusă.

  Citește integral analiza pe bancherul.ro.

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  3 Responses to Dobânzi mici la depozite și mari la credite. Secretul profitului Raiffeisen

  1. […] Dobânzi mici la depozite și mari la credite. Secretul profitului Raiffeisen […]

  2. […] Citește și: Dobânzi mici la depozite și mari la credite. Secretul profitului Raiffeisen […]

  3. […] Citește și: Dobânzi mici la depozite și mari la credite. Secretul profitului Raiffeisen […]

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top