• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • James Bullard, președinte FED St. Louis

  James Bullard, președinte FED St. Louis

  Cotația actuală a dolarului față de alte valute nu este departe de valoarea echitabilă, consideră președintele Rezervei Federale (FED) din St. Louis, James Bullard. El spune însă că nu este clar cât de mult se va mai aprecia moneda americană în raport cu euro și consideră că programul de relaxare cantitativă al Băncii Centrale Europene (BCE) este una dintre cauzele determinante ale acestei evoluții.

  Într-o declarație pentru CNBC, Bullard a mai apreciat că o ieșire a Greciei din Zona Euro ar fi foarte dureroasă pentru locuitorii țării și că așa ceva nu este recomandabil. În plus, oficialul FED spune că ieșirea Greciei din eurozonă nu va avea efecte atât de grave asupra piețelor internaționale cum ar fi avut în trecut.

  FED a anunțat, săptămâna trecută, că vor urma creșteri ale dobânzii de politică monetară, însă nu mai devreme de luna aprilie, iar ritmul în care se vor desfășura va fi mult mai lent decât se estimase anterior, din cauza semnalelor privind revenirea economică slabă din SUA.

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top