• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • Veneto Banca și Banca Popolare di Vicenza, două bănci de mărime medie localizate în nord-estul Italiei, vor fi închise de către autoritățile italiene după ce Banca Central Europeană (BCE) a confirmat că cele două instituții „pică sau cel mai probabil vor pica”.

  BCE, instituția care supervizează cele mai mari instituții financiare din Europa, a spus că cele două bănci au „încălcat în mod repetat cerințele de capital”. BCE a adăugat că „a dat băncilor timp pentru a prezenta planuri pentru capital, dar băncile nu au fost în stare să ofere soluții credibile pentru viitor”.

  Comisia Europeană a subliniat că autoritățile din Italia trebuie să „determine ce urmează pentru bănci în linie cu legea insolvenței din Italia”.

  Persoanele care au depozite la cele două bănci vor rămâne protejate în conformitate cu regulile Uniunii Europene.

  Premierul Italiei Paolo Gentiloni a cerut întrunirea Guvernului pentru a aprobarea decretului lichidării celor două bănci.

  Bancherii estimează că închiderea celor două bănci va costa bugetul Italiei și sistemul financiar circa 10 miliarde de euro, conform Financial Times.

   

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top