• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • credit europe

  Nu mai trece nicio săptămână fără o nouă decizie a instanțelor de judecată împotriva băncilor în procesele pe care acestea le au cu clienții. Vineri, Tribunalul București a declarat abuzive alte două comisioane, după ce comisionul de risc a căpătat deja notorietate, iar cu câteva săptămâni în urmă a fost emisă și prima sentință de convertire a unui credit din CHF în lei la cursul din data acordării plus 10%.

  Tribunalul a constatat caracterul abuziv și nulitatea absolută a comisionului de acordare și a comisionului de administrare dintr-un contract de credit ipotecar încheiat în anul 2008 de Credit Europe Bank cu un client. De asemenea, banca a fost obligată să restituie clientului sumele plătite în contul acestor comisioane. Dosarul era în faza de apel, iar decizia poate fi atacată cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare.

  Este de remarcat și faptul că instanțele au început să se miște mult mai repede decât în trecut. Sentința a fost dată la doar al doilea termen de judecată, după ce la primul, în luna iunie, a fost amânată cauza pentru ca apelantul să ia cunoștință de întâmpinarea depusă de bancă.

  Tot la al doilea termen, și tot vineri, a fost decisă anularea unui contract de credit și punerea părților în situația dinaintea semnării acestora. Avocatul clientului era de asemenea același, Anamaria Stan, însă banca era OTP Bank.

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  5 Responses to Două noi comisioane declarate abuzive de instanțele de judecată

  1. Dagny Sperber spune:

   There may be noticeably a bundle to find out about this. I assume you made sure good points in options also.

  2. Have you ever considered publishing an ebook or guest authoring on other sites? I have a blog centered on the same topics you discuss and would really like to have you share some stories/information. I know my readers would enjoy your work. If you are even remotely interested, feel free to shoot me an e-mail.

  3. I’m speechless. This is a excellent blog and very engaging too. Great work! That’s no longer in point of fact so much coming from an beginner publisher like me, nevertheless it’s all I could say after diving into your posts. Great grammar and vocabulary. No longer like different blogs. You in reality realize what you?re speaking about too. So much that you just made me wish to explore more. Your weblog has turn into a stepping stone for me, my friend.

  4. I believed you had been going to chip along with some decisive insigth in the end there. Not leave it with we leave it to you to definitely decide

  5. Astounding, it is just a very good piece of post which has been discover while in much longer a long time. Conduct as well stop by excellent web page.

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top