• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • congres-pnl-bucuresti

  Încă un proiect legislativ stă în  sertarele Camerei Deputaţilor aşteptând să înceapă sesiunea parlamentară pe 1 februarie. Senatoarea PNL, Vasilica Stelian Miron, a iniţiat un proiect pentru stoparea abuzurilor cesionării de creanţe. Reamintim că în acelaşi timp, proiectul de lege iniţiat de deputatul PNL Daniel Zamfir şi Gheorghe Piperea, privind darea în plată, a fost retrimis de preşedintele Klaus Iohannis în Parlament.

  Proiectul a trecut de Senat dar „zace” momentan la Camera Deputaţilor.  Oricum , se pare că se vor face presiuni pentru a fi reluat de la 1 februarie, chiar dacă în acelaşi timp şi Guvernul pregăteşte prin ANPC un proiect similar ce ar putea rezulta într-o ordonanţă de urgenţă.

  După cum vă amintiți, împreună cu colegii mei am inițiat un proiect legislativ privind limitarea câștigurilor rezultate din cesiunile de creanțe bancare și stoparea abuzurilor care se fac împotriva debitorilor.

  Acest proiect legislativ a trecut de Senat urmând să se dezbată în Camera Deputaților, sperăm la începutul sesiunii parlamentare.

  Spre surprinderea mea, am constat că acest proiect zace în sertarele Camerei Deputaților, în timp ce Guvernul Cioloș pregătește o Ordonanță de Urgență prin care să reglementeze pentru prima oară în țara noastră activitatea firmelor de recuperări creanțe bancare, în sensul ca aceste firme să nu mai poată percepe dobânzi sau să hărțuiască în vreun fel debitorii. Totodată se va interzice ca băncile să-si vândă creanțele către firmele deținute de ele.

  Din punctul meu de vedere această măsura legislativă, chiar dacă nu stopează definitiv abuzurile firmelor de recuperări creanțe, este un pas înainte, este o măsură benefică, este un sprijin pentru debitori, venit totuși cu mare întârziere.

  Cu toate acestea sper că și Camera Deputaților va vota proiectul legislativ pe care l-am inițiat alături de colegii mei. Indiferent de cine va schimba legislația, (noi prin Parlament, sau Guvernul prin OUG) un lucru este cert: vedem astăzi un alt mod de a face politică, pentru români și nu pentru grupurile de interese.

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top