• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • Președintele Băncii Centrale Europene , Mario Draghi, a declarat că Zona euro are nevoie în continuare de sprijinul extraordinar oferit de politica monetară a BCE.

  „Rămânem ferm convinși că este nevoie în continuare de un nivel extraordinar de sprijin din partea politicii monetare. Presiunile asupra costurilor interne, în special din partea salariilor, sunt în continuare insuficiente pentru a sprijini o convergență durabilă și sustenabilă a inflației spre obiectivul nostru pe termen mediu”, a declarat Draghi cu ocazia unei audieri în comisia de afaceri economice și monetare a Parlamentului European.

  Șeful BCE a subliniat că riscurile la adresa economiei zonei euro au continuat să se reducă iar banca centrală va fi în măsură, la ședința de politică monetară din 8 iunie, să își revizuiască prognozele de creștere și inflație.

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top