• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • anca-dragu-paliuMinistrul Finanțelor, Anca Dragu, susține că Ministerul de Finanțe vrea să modifice Codul Fiscal astfel încât debitorii care apelează la darea în plată sa fie scutiți de impozitul aferent transferului de proprietate.

  Ministrul susține că această facilitate se va aplica doar la prima dare în plată a unui datornic.

  Suntem în faza în care încercăm să identificăm toate cazurile și să le surprindem în mod corect în această modificare, astfel încât să se poată implementa, să nu ne lovim și de alte probleme. Trebuie să găsim un mecanism simplu. Căutăm formule ca legea să iasă clară, dar principiul acesta este, să exceptăm de la această taxă pe tranzacție o proprietate dată în plată”, a spus ministrul.

  Potrivit acesteia, se ia în calcul aplicarea scutirii pentru o singură locuință, și nu o triere a beneficiarilor în funcție tranșe de venit sau alte criterii, pentru că astfel actul normativ ar fi greu de implementat.

  Dragu a adăugat că se caută soluții și pentru debitorii care au fost deja executați silit și care figurează cu datorii la stat în contul impozitului datorat pentru transferul de proprietate de la momentul executării.

  Proiectul de Ordonanță de Urgență ar putea fi lansat în dezbatere publică și să fie trimis în Parlament până la finalul acestei luni, potrivit ministrului.

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top