• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • ionut-dumitru

  Șocul la nivel de fiscalitate va fi destul de mare după aplicarea măsurilor de relaxare fiscală, iar efectele pozitive care rezultă în urma acestor măsuri nu se vor materializa imediat, astfel încât veniturile la buget vor scădea în primă fază. Cel puțin asta consideră președintele Consiliului Fiscal, Ionuț Dumitru.

  “Șocul este unul destul de mare după… și efectele pozitive care se vor materializa, cum ar fi de exemplu mai multe locuri de muncă, creștere economică mai mare, nu se produc imediat. Este nevoie de multă prudență în acest sens, pentru că în fiecare lună se plătesc salarii, pensii, și nu sunt sume mici. Suntem cu toții de acord că avem nevoie de o reducere a fiscalității în România, mai ales în zona de TVA și contribuții la asigurări sociale, dar trebuie să gândim foarte bine acest parcurs, pentru că nu te poți juca cu cifrele. Trebuie să ai studii foarte bine fundamentate de impact. Și chiar dacă sunt foarte bine fundamentate, este vorba despre foarte multe incertitudini, de comportamente care nu vor fi ușor modelate. Plecând de la premisa că de la 1 ianuarie, spre exemplu, ar trebui să scadă TVA cu 4%, accizele la combustibil cu 20%, impozitul pe dividende și taxa pe stâlp eliminate, ce facem pe termen scurt? Putem constata că, pe termen scurt, până se produc efectele pozitive pe care contăm în economie, să constatăm că nu sunt bani în buget”, a menționat Ionuț Dumitru, citat de Agerpres.

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  One Response to Dumitru, despre reforma fiscală: “Șocul la nivel de fiscalitate este foarte mare”

  1. […] Dumitru, despre reforma fiscală: “Șocul la nivel de fiscalitate este foarte mare” […]

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top