• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • Marius Dunca

  Marius Dunca, fost președinte ANPC

  Premierul Victor Ponta l-a demis, marți seara, din funcția de președinte al Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), pe Marius Dunca, cel în al cărui mandat instituția a sancționat și deschis mai multe procese contra băncilor comerciale, pentru clauze abuzive. În locul său a fost numit Marcel Bogdan Pandelică, fost secretar de stat la Ministerul Economiei, Comerțului și Turismului.

  ponta la DNA 1

  Victor Ponta la intrarea în DNA

  Decizia luată de Victor Ponta, premierul aflat în faza de judecată a unui dosar penal pentru fapte de corupție, întocmit de DNA, a venit după ce zeci de mii de oameni i-au cerut demisia, alături de vicepremierul pentru securitate națională Gabriel Oprea și de primarul sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, considerați vinovații moral pentru tragedia de la Club Colectiv, în urma căreia 32 de cetățeni ai acestei țări și-au pierdut viața.

  Întrebat de jurnaliști dacă a controlat vreodată clubul Colectiv, Dunca a spus că ANPC a primit joi o sesizare privind neconcordanţe de preţuri în local. El a adăugat că inspectorii ANPC au mers la faţa locului joi, dar nu au găsit pe nimeni, astfel că au lăsat o „invitaţie” pentru reprezentanţii legali ai localului.

  1021„Vineri trebuia să se prezinte reprezentantul legal al operatorului economic cu buletin, ştampila unităţii, aviz sanitar-veterinar, certificat constatator”, a declarat Marius Dunca, citat de Mediafax, precizând că aceasta este procedura în cazul în care echipele de control nu îi găsesc pe reprezentanţii firmelor. „Noi nici nu am avut când să îl controlăm (localul-n.r.). Nu pot să încalc legile, nu pot să încalc procedura”, a adăugat şeful demis al ANPC.

  Întrebat dacă regretă ceva din activitatea sa, Dunca a spus că a făcut „tot ce i-a stat în putinţă şi tot ce i-a permis legislaţia ca să apere consumatorii”.

  „În acest moment vin în fața dumneavoastră și pentru moment spun doar atât – am făcut tot ceea ce este legal și omenește posibil pentru a apăra drepturile fundamentale și esențiale ale consumatorilor”, a scris Marius Dunca pe Facebook, după ce a aflat din presă că premierul Ponta l-a ales să fie țapul ispășitor pentru tragedia de vineri seara.

  anpc (1)„Dacă ANPC este vinovat pentru toate problemele din aceasta tara – de la imposibilitatea de a amaneta capra, la salamul de pe raft, la contractul semnat cu banca, la hotelul incorect clasificat, la clubul care funtioneaza fara un aviz pe care alte institutii ar fi trebuit sa il dea.

  Eu imi asum vina si, va rog, sa nu condamnati comisarii care sunt la dispozitia dumneavoastra si care va apara drepturile fiind remunerati mult mai putin decat li se cuvine.

  Am fost numit politic, sunt demis politic… accept acest lucru! Nu comentez decizia Guvernului Ponta!

  Voi lupta pentru romani si Romania, asa cum am luptat de cand am fost numit in functia de presedinte al Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor, imi pun toata puterea in acest obiectiv!

  Tinem legatura! Respect pentru consumatori!

  Așa să ne ajute Dumnezeu!

  Un tânăr de 35 de ani!”, a mai spus primul președinte al ANPC care a întreprins acțiuni de amploare contra abuzurilor din contractele bancare.

  pandelicaNoul președinte al ANPC, Marcel Bogdan Pandelică, a fost până aseară de secretar de stat în Ministerul Economiei, Comerțului și Turismului. Acesta s-a născut la 2 septembrie 1967, se arată într-o biografie a Agerpres. Între 1986 și 1992 a studiat la Institutul Politehnic București, devenind inginer. Obține și diplomă de economist din partea Universității din Pitești, în 2004, pentru ca în 2006, să obțină un master în consultanță în management din partea aceleiași instituții piteștene.

  În 2013, urmează cursuri de politică externă și diplomație la Institutul Diplomatic Român. Printre alte cursuri absolvite sunt cele din 1993, de administrația afacerilor și administrație publică, Paris, precum și cele de administrație publică de la Salonic, din 2001.

  A lucrat ca: reprezentant național la Organizația de cercetare piață din Paris, divizia Europa de Est (1992-1994); director general al Mentor Trading, Pitești (1994-2000); director comercial la Romulux SA, Târgoviște (2000-2001); consultant management la Mentor Trading, Pitești (2001-2009); director general la Erste Automobile, Pitești (2004—ianuarie 2009); președinte al Autorității Naționale a Protecției Consumatorilor, București (ianuarie-septembrie 2009); consilier local — președinte Consiliu Buget Finanțe (iunie 2000-martie 2009); consultant management în cadrul Consiliului Județean Argeș (februarie 2010 — mai 2011); vicepreședinte al Autorității Naționale a Protecției Consumatorilor, București (mai 2012 — august 2013); subsecretar de stat în cadrul Ministerului Economiei, departamentul pentru energie (septembrie 2013 — martie 2014).

  Din martie 2014, a fost secretar de stat în Ministerul Economiei, Comerțului și Turismului, responsabil cu comerțul exterior și relații internaționale.

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  One Response to Dunca, șeful ANPC, găsit „acar Păun” de premierul Ponta. Pandelică, noul șef al ANPC

  1. […] Dunca, șeful ANPC, găsit „acar Păun” de premierul Ponta. Pandelică, noul șef al ANPC […]

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top