• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • EBAAproape toate statele membre ale Uniunii Europene au permis băncilor să dubleze bonusurile acordate angajaţilor, dacă au primit în prealabil aprobarea acţionarilor, a anunţat joi Autoritatea Bancară Europeană (EBA), transmite Reuters.

  Uniunea Europeană a introdus o serie de limite pentru bonusurile plătite angajaţilor băncilor, în ideea de a pune capăt tendinţei bancherilor de a-şi asuma riscuri prea mari, tendinţă care a contribuit la criza financiară din 2007-2009 şi a obligat guvernele să vină în ajutorul băncilor. Legea europeană stipulează că salariaţii din bănci nu trebuie să primească prime mai mari de 100% din salariul de bază sau 200% dacă statul în cauza autorizează acest lucru.

  Potrivit EBA, aproape toate statele membre UE, cu excepţia Belgiei, Suediei, României şi Sloveniei, au permis băncilor să dubleze bonusurile. Cu toate acestea, doar în 15 state membre băncile au recurs la această opţiune de a solicita aprobarea acţionarilor. EBA precizează că băncile din ţările care au plătit cele mai mari salarii înaintea crizei au recurs la această opţiune de a solicita acţionarilor dublarea bonusurilor.

  Articolul integral pe Capital.ro.

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top