• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • Chris Williamson, economist sef Markit

  Chris Williamson, economist sef Markit

  Ritmul de creştere economică din Zona Euro a depăşit, în martie, estimările analiştilor, pentru a patra lună consecutiv. Avansul PIB în eurozonă a atins cel mai ridicat nivel din mai 2011, potrivit Reuters.

  Composite Purchasing Managers (PMI) în zona euro, indicator ce măsoară activitatea în industrie şi sectorul serviciilor, a urcat în martie la 54,1 puncte, de la 53,3 puncte în februarie, potrivit estimării preliminare a companiei londoneze Markit. În martie, indicatorul Markit se află la nivelul cel mai ridicat din luna mai 2011, în condițiile în care analiştii se aşteptau la un avans de cel mult 0,3%. Indicatorul PMI peste 50 de puncte indică o expansiune a economiei, în timp ce o valoare de mai puțin de 50 de puncte indică o contractare a economiei.

  PIB-ul zonei euro a înregistrat o creştere de 0,3% în ultimul trimestru din 2014, iar compania Markit se aşteaptă la un ritm similar în primul trimestru sin acest an. Germania conduce redresarea regiunii, iar măsurile BCE de relaxare cantitativă au îmbunătăţit încrederea companiilor. Specialiștii estimează o creștere economică a eurozonei de 0,4% în primul trimestru din 2015.

  „Există indicii că avansul a fost stimulat de măsurile BCE, cu toate că au fost lansate într-un moment în care exista deja creştere, iar consumatorii au beneficiat de preţul mai scăzut al ţiţeiului’, a declarat Chris Williamson, economist al Markit.

  În opinia analiştilor, programul BCE de relaxare cantitativă şi declinul preţului ţiţeiului vor stimula economia zonei euro în acest an.

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  One Response to Economia în Zona Euro, cea mai mare creștere din 2011 – analiști Markit

  1. […] Euro crește față de dolar • Economia în Zona Euro, cea mai mare creștere din 2011 – analiști Markit • Philippe Lhotte, BRD, imagine gratis: Creditul cu dobândă fixă pe 30 de ani, ofertă […]

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top